Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Ostravský útulek slaví čtvrtstoletí. Od letošního května mohou zájemci opět chodit venčit útulkové chlupáče

V ostravském útulku v neděli 30. června proběhlo tradiční setkání milovníků psů. Čtyřiadvacátý ročník akce s bohatým programem se uskutečnil v útulku v Ostravě-Třebovicích. Psí útulek představil také další novinky. Od května letošního roku mohou zájemci opět venčit útulkové pejsky a podporovatelé útulku mohou nově přispět do sbírky útulku prostřednictvím QR platby.

V rámci nedělního setkání se zájemci mohli podívat přímo do prostor útulku. „Tradiční setkání opatrovníků útulkových psů je velmi oblíbené, chovatelé tak mohou sdílet radosti, které jim pes do rodiny každodenně přináší. Nicméně akce je také příležitostí, jak do útulku mohou zavítat i zájemci, kteří tíhnou k chovu psů a podívat se na chod zařízení. Pro ty, kteří zatím nemohou přijmout psy k opatrování, nabízíme nově možnost venčení umístěných psů,“ uvedl náměstek primátora Aleš Boháč (Starostové pro Ostravu).

Venčení umístěných psů probíhá aktuálně v úterý a sobotu od 13.30 hodin do 16 hodin, podrobnosti naleznou zájemci opět na webu útulku. Na nový domoc teď v ostravském útulku čeká 27 psů. Nejdéle však americký pitbul jménem Leo, který je v útulku od 28. června 2020 a trpí epilepsií. Kontaktní chlupáč je proto vhodný do zkušených rukou chovatele tohoto plemene.

Za čtvrtstoletí existence útulku nalezlo svůj nový domov již 11 391 psů. Od roku 2017 se koná také veřejná sbírka na podporu útulku. Finanční prostředky od jednotlivých dárců jsou shromažďovány na zvláštní bankovní účet.

„Nově mohou podporovatelé poskytnout dar také QR kódy zveřejněnými na webu útulku. Pomocí financí sbírky pak hradíme potřeby pro psy, umístěné v útulku, třeba doplňky na ošetření kůže, očí, péči o srst. Pořízeny byly gumové rohože do psích kotců, misky, ale také potravinové doplňky aj. Každý příspěvek, který pomůže zmírnit následky spojené s nedobrovolným pobytem nejlepšího přítele člověka v útulku, je velkou pomocí," dodal Boháč. V případě věcných darů jsou velmi žádané zejména masové konzervy, velké žvýkací kosti, sušená masíčka a piškoty.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Ostrava, útulek, pes, podpora, příspěvek, venčení, zvířata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostravský útulek slaví čtvrtstoletí. Od letošního května mohou zájemci opět chodit venčit útulkové chlupáče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.