Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Zoo Ostrava zvýší částku na ochranu přírody. Z každého lístku na záchranné projekty poputuje pět korun

Ostravská zoologická zahrada zvýší výdaje směřující na podporu záchranných projektů. Ze vstupného za každého návštěvníka bude posílat na ochranu přírody pět korun, dosud to byly tři koruny, řekla mluvčí zoo Šárka Nováková.

Zoo je od roku 2016 zapojena do systému podpory ochranářských projektů formou určité částky ze vstupu každého návštěvníka. Na začátku podpořila první ochranářské aktivity jednou korunou ze vstupu, v roce 2018 se příspěvek zvýšil na dvě koruny a v roce 2021 na koruny tři. „Dosud se tak podařilo podpořit více než 20 projektů celkovou částkou 6,265 milionu korun," uvedla Nováková.

Připomněla, že peníze získané z programu pomáhají v různých koutech světa zachraňovat nejohroženější druhy. Jde například o antilopu Derbyho, lemury, orangutany, mořské želvy, saoly, supy, jeřáby a další.

„Zoo Ostrava je na poli ochrany přírody významným hráčem nejen v rámci českých zoologických zahrad, ale také v rámci Evropy. Své ochranářské aktivity neustále a systematicky rozšiřuje. Postupně narůstá i počet podporovaných in situ projektů, tedy těch realizovaných přímo v místě přirozeného výskytu druhů. I proto bylo na jaře letošního roku založeno samostatné oddělení – oddělení in situ ochrany přírody, aby se zoo mohla věnovat ochranářské práci systematičtěji a efektivněji," podotkla Nováková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Ostrava

Štítky Ostrava, zoo, zoologická zahrada, zvířata, ochrana přírody, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Ostrava zvýší částku na ochranu přírody. Z každého lístku na záchranné projekty poputuje pět korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.