Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Kopřivnice dokončila úpravu osvětlení části hřbitova za 660 tisíc korun

Město Kopřivnice na Novojičínsku dokončilo úpravu osvětlení části hřbitova. Za 660 tisíc korun tam nechalo instalovat čtyři nová svítidla, nasvětlit kříž a vyměnit šest starých svítidel za nová s technologií LED. Novinářům to sdělila Ilona Mazalová z kopřivnické radnice.

"Výměna svítidel nejen zlepšila viditelnost, ale přispěla i k příjemnější atmosféře na hřbitově, čímž zvýšila komfort návštěvníků. Navíc přináší významné energetické úspory snížením spotřeby elektřiny a provozních nákladů a v neposlední řadě je šetrnější k životnímu prostředí," uvedla vedoucí oddělení technické správy Magda Šebestová.

Podle Mazalové je nové osvětlení dalším krokem v dlouhodobé strategii města zaměřené na energetické úspory a zlepšování kvality života obyvatel. Úpravu hřbitovního osvětlení zajistila firma Slumeko, která uspěla ve výběrovém řízení.

"Hřbitov představuje pravdivý obraz o stavu naší společnosti. Tento citát jsem kdysi zaslechl a byla to před lety jedná z mých motivací pustit se do revitalizace našeho kopřivnického hřbitova. Mám radost, že se za toto pietní místo odpočinku našich nejbližších již nemusíme stydět a že jej i nadále vylepšujeme," uvedl kopřivnický místostarosta Stanislav Šimíček (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ledvance

Štítky ČR, správa, energie, služby, pohřebnictví, Kopřivnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kopřivnice dokončila úpravu osvětlení části hřbitova za 660 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.