Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

U Ostravy hořel koks na návěsu kamionu, škoda se odhaduje na milion korun. Po příčině požáru hasiči pátrají

Škodu předběžně odhadovanou na milion korun způsobil v noci ze čtvrtka na pátek požár koksu na návěsu kamionu ve Zbyslavicích na Ostravsku. Příčina požáru je prozatím neznámá.

Požár byl na tísňovou linku ohlášen v 01:00, na místo vyrazili profesionální hasiči ze stanic Bílovec, Ostrava-Zábřeh a dobrovolníci z Klimkovic.

„Hasiči po příjezdu na místo v úzké spolupráci s majitelem návěs odtáhli na bezpečné místo mimo další zaparkovaná vozidla a k prvotnímu zásahu nasadili dva vodní proudy," uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák. Část hořícího nákladu se hasičům podařilo vysypat a dohasit na zemi.

„Hasiči zasahovali v dýchací technice, vodu do cisteren doplňovali na místě z hydrantu. Požár dostali pod kontrolu krátce před 02:00, další dvě hodiny zůstala na místě na dohled dobrovolná jednotka. Vyšetřovatel předběžně odhadl výši škody na 1 milion korun, hodnoty za 500 tisíc hasiči uchránili. Příčina vzniku je v šetření," doplnil Kozák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS MSK

Štítky Ostrava, požár, koks, kamion, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Ostravy hořel koks na návěsu kamionu, škoda se odhaduje na milion korun. Po příčině požáru hasiči pátrají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.