Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Neděle 28. července 2024  |  Svátek má Viktor
Bez reklam

Bohumín otevře nové zázemí u Kališova jezera

Bohumín na Karvinsku o víkendu otevře nové zázemí, které pro rekreanty dalo město vybudovat u Kališova jezera. Nedaleko hlavní pláže dělníci postavili boudu, jejíž součástí jsou toalety a sprchy, převlékárny, zamykatelné skříňky na osobní věci i bufet s posezením. Novinářům to dnes sdělila mluvčí města Jana Končítková. Stavba trvala tři čtvrtě roku a město za ni zaplatilo 20,5 milionu korun.

Jednopodlažní objekt má rozlohu přes 200 metrů čtverečních. V bufetové zóně jsou dvě výdejní okna a venkovní posezení na otevřené i kryté terase. "O možnosti vybudovat pro lidi u Kališova jezera centrální místo, kde by měli po ruce všechny služby, jsme uvažovali řadu let. Museli jsme ale nejprve vyřešit majetkové záležitosti pozemků, následně zajistit napojení budoucího objektu na kanalizaci a vodovod a hlavně práce naplánovat tak, aby lidé v létě nepřišli o potřebný servis. Přestože se realizace zhruba o měsíc protáhla, stavba je nyní dokončena, máme všechna potřebná povolení a provoz v ní může být zahájen,“ uvedl starosta Petr Vícha (SOCDEM).

Město už dříve vybralo ve veřejné soutěži provozovatele, který bude zajišťovat servis v celé budově. "Přípravy na otevření finišují, doplňujeme spotřební materiál do hygienického zázemí a na víkend budeme připraveni otevřít tu část budovy, v níž se nachází toalety, sprchy a převlékárny. Intenzivně pracujeme na instalaci potřebného vybavení do bufetové sekce, jako jsou kuchyňské spotřebiče, výčep, posezení. Uděláme maximum pro to, abychom zákazníkům nabídli občerstvovací služby v co možná nejkratší době, konkrétně v řádu dnů,“ uvedl provozovatel Ondřej Siekiera.

Mluvčí připomněla, že cílem města je napojit celou lokalitu také na místní síť cyklostezek. Trasa v délce 1,2 kilometru povede kolem jezera od Ovocné ulice a bude vhodná i pro pěší a bruslaře. Náklady na vybudování budou 14 milionů korun, se zprovozněním stezky se počítá v příštím roce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Bohumín

Štítky ČR, správa, rekreace, stavby, Bohumín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohumín otevře nové zázemí u Kališova jezera  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.