Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Čtvrtek 1. srpna 2024  |  Svátek má Oskar
Bez reklam

V Ostravě dnes hořela chladicí věž. Plameny způsobily škodu za necelých patnáct milionů

Škodu kolem 15 milionů korun způsobil dnes dopoledne požár chladicí věže v průmyslovém podniku v ostravské části Mariánské Hory a Hulváky. Na jeho likvidaci se podílely dvě desítky hasičů ze šesti jednotek, kteří se o plamenech dozvěděli kolem půl desáté.

Mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák uvedl, že hasiči po příjezdu na místo události nasadili k likvidaci požáru tři vodní proudy s těžkou i střední pěnou. „Zasahovali v dýchací technice. Chlazení sousední věže zajistilo stabilní hasicí zařízení, které bylo součástí technologie," uvedl Kozák.

Požár jednotky dostaly pod kontrolu přibližně za půl hodiny. Velitel zásahu pak povolal automobilovou plošinu, ze které hasiči rozebrali poničenou konstrukci, dohašovali požár a místo chladili. Po celou dobu zásahu používali termokamery, pro závěrečný průzkum využili i dron.

„Příčinu vzniku požáru zjišťujeme. Škoda byla předběžně vyčíslena na 15 milionů korun, uchráněné hodnoty na 30 milionů korun," řekl Kozák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky požár, hasiči, Ostrava, oheň, škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ostravě dnes hořela chladicí věž. Plameny způsobily škodu za necelých patnáct milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.