Počasí dnes25 °C, zítra27 °C
Pátek 9. srpna 2024  |  Svátek má Roman
Bez reklam

Havířovské koupaliště má nové tobogány a zrenovovanou skokanskou věž

Na Letním koupališti Jindřich v Havířově na Karvinsku skončila rekonstrukce desetimetrové skokanské věže a koupaliště má také novou sestavu toboganů. Modernizace stála 46 milionů korun. Původní atrakce už byly v nevyhovujícím stavu. Novinářům to sdělila mluvčí magistrátu Rosalie Seidl Pokorná.

Skokanská věž s železobetonovou konstrukcí je díky své výšce v Česku ojedinělá. "Ve hře byla i varianta, že věž, o kterou se dříve nikdo moc nestaral, budeme muset kvůli špatnému technickému stavu odstranit. To jsme nechtěli dopustit. Nejen, že skokanská věž zůstala zachována, ale dokonce má i původní vzhled," uvedl primátor Josef Bělica (ANO).

Skokanská věž má zábradlí s tyčovou výplní shodnou jak na přístupové lávce, tak na tubusovém schodišti. První stupínek pro skoky do vody je ve třímetrové výšce, druhý v pětimetrové a poslední na vrcholu ve výšce deset metrů.

"Milovníci adrenalinu určitě propadnou jízdám na toboganech s úžasnými skluzavkami. Havířov má jednu z největších a nejmodernějších sestav toboganů ve střední Evropě. Místo původních dvou toboganů, které už byly zastaralé, si mohou návštěvníci užívat tři nové – Kamikaze, CompactSlide a RaftingSlide. Na jednom z nich se dokonce jezdí na raftech," řekl náměstek primátora Bohuslav Niemiec (Spolu).

Kromě nové věže a toboganů má koupaliště i nový travnatý porost s rostlinami, které nelákají vosy. "Nový druh trávy vybrali experti tak, aby se v ní lidem dobře leželo. Naše letní koupaliště bylo vždycky oblíbeným prázdninovým cílem, který vloni přilákal přes 40 tisíc návštěvníků. Nabízí také padesátimetrový plavecký bazén, dětské brouzdaliště či hřiště na plážový volejbal,“ uvedl náměstek primátora pro sport Daniel Vachtarčík (Hnutí pro Havířov).

Poslední úpravy toboganů se dodělávaly za plného provozu koupaliště, po dobu prací tak návštěvníci mohli areál navštívit za zvýhodněné vstupné. Od soboty se ceny vstupného vrací na standardní výši. Dospělý zaplatí 150 korun, zdarma může vzít dítě do dvou let. Děti do 140 centimetrů nebo do věku 15 let platí 80 korun. Rodinné vstupné je od 350 korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Havířov

Štítky ČR, rekreace, stavby, Havířov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havířovské koupaliště má nové tobogány a zrenovovanou skokanskou věž  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.