Počasí dnes26 °C, zítra29 °C
Úterý 27. srpna 2024  |  Svátek má Otakar
Bez reklam

Muže na Frýdecko-Místecku u bazénu zasáhl elektrický proud. Záchranáři ho museli opakovaně oživovat

Jednapadesátiletého muže elektrický proud zasáhl u zahradního bazénu v obci Skalice. První pomoc dostal ještě před příjezdem záchranářů, kteří v resuscitaci pokračovali. Muže, kterému selhávaly všechny základní životní funkce, převezl vrtulník na urgentní příjem do ostravské fakultní nemocnice.

K nehodě došlo v nedělních večerních hodinách. Do Skalice na Frýdecko-Místecku byl vyslán vrtulník LZS z Ostravy a tým rychlé zdravotnické pomoci. Elektrický proud zasáhl jednapadesátiletého muže.

„Svědkové zahájili za asistence operátora ZZS před příjezdem posádek poskytování první pomoci. U pacienta došlo k selhání všech základních životních funkcí a záchranáři zahájili rozšířenou resuscitaci, včetně podání defibrilačních výbojů. Ani po zajištění umělé plicní ventilace, podání léků a za stálé nepřímé srdeční masáže, se nepodařilo obnovit činnost srdce. Posádky proto muži poskytly přístrojem prováděnou srdeční masáž a zahájily letecký transport do FN Ostrava. Lékařům urgentního příjmu byl předán za kontinuální přístrojové podpory srdeční a dechové činnosti," popsal průběh zásahu mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.


 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS MSK

Štítky Frýdek-Místek, elektrický proud, plavecký bazén, Ostrava, Fakultní nemocnice Ostrava, zranění, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže na Frýdecko-Místecku u bazénu zasáhl elektrický proud. Záchranáři ho museli opakovaně oživovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.