Počasí dnes26 °C, zítra29 °C
Úterý 27. srpna 2024  |  Svátek má Otakar
Bez reklam

V Třineckých železárnách zemřel třiatřicetiletý muž, spadl z výšky okolo dvanácti metrů

Tragická nehoda se stala v úterý dopoledne. Třiatřicetiletý pracovník spadl z výšky okolo dvanácti metrů a zůstal ležet v bezvědomí, bez dechu i srdečního pulzu. Měl provádět údržbu válců pásového dopravníků ve výšce asi 12 metrů, odkud z dosud nezjištěných příčin spadl. Rozsáhlým zraněním navzdory poskytnuté pomoci podlehl.

K úrazu v areálu Třineckých železáren vyjela pozemní lékařská posádka a k misi odstartovali i letečtí záchranáři. „Třiatřicetiletý pracovník spadl z výšky okolo dvanácti metrů a zůstal ležet v bezvědomí. Došlo u něj k zástavě dechu a selhání krevního oběhu. První pomoc začali muži poskytovat podnikoví hasiči a rozšířenou resuscitací pokračovaly ve snaze o záchranu týmy ZZS," popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Zasahující lékaři zjistili poranění hlavy, hrudníku, břicha a dolní končetiny. Přes všechnu snahu pacient na místě svým mnohočetným vážným zraněním podlehl.

Případ prověřují třinečtí kriminalisté, uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková. „Zjišťují všechny okolnosti tragické události a také zda nedošlo k porušení předpisů bezpečnosti práce. Příčinu úmrtí určí nařízená pitva," sdělila mluvčí. 


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS MSK

Štítky Třinec, Třinecké železárny, úraz, pád, pád z výšky, zranění, tragédie, záchranáři, policisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Třineckých železárnách zemřel třiatřicetiletý muž, spadl z výšky okolo dvanácti metrů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.