Počasí dnes31 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

V Žermanické přehradě se topil pětiletý chlapec. Propadl se pod ním dětský nafukovací kruh

V pátek odpoledne se v Žermanické přehradě na Frýdecko-Místecku topil pětiletý chlapec. Podle dosavadních informací se v přehradě koupal pod dohledem dospělého a z dosud nezjištěných příčin se propadl nafukovacím kruhem pod vodní hladinu. Během několika minut svědci chlapce vytáhli na břeh a začali s první pomocí.

K záchraně tonoucího dítěte vzlétli letečtí záchranáři z Ostravy a vyjel tým RZP z Havířova. „Ještě před příletem a příjezdem zdravotníků došlo k zahájení základní resuscitace. Zasahující lékař následně zjistil, že u dítěte přetrvává stav selhání srdeční činnosti i dýchání. Rozšířenou resuscitací za použití přístrojové techniky a léků se posádkám po několika minutách podařilo obnovit činnost srdce. Po zajištění přístrojem řízeného dýchání a přípravě k transportu byl chlapec letecky přepraven do ostravské Fakultní nemocnice," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

V době předání zůstával pětiletý chlapec v kritickém stavu, což potvrdila i policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Právě policie okolnosti případu prošetřuje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS MSK

Štítky Žermanická přehrada, okres Frýdek-Místek, plavání, tonutí, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Žermanické přehradě se topil pětiletý chlapec. Propadl se pod ním dětský nafukovací kruh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.