Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Policisté hledali ztracenou manželku a zabavovali drony, jinak se Colours of Ostrava obešly bez problémů

Ostravští policisté v souvislosti s festivalem Colours of Ostrava, který v sobotu skončil, řešili podvody se vstupenkou či akreditací, hledali ztracenou manželku a zabavovali drony pilotům, kteří dění v areálu monitorovali bez potřebného povolení.

Průběh akce, kterou navštívilo přes 45 000 lidí, hodnotí policejní mluvčí Pavla Jiroušková jako poklidný. „V oblasti veřejného pořádku a kriminality jsme řešili jednotky případů. Například se jednalo o podvod při zakoupení vstupenky přes inzertní internetový portál či o podvod s akreditací. V několika případech se někteří návštěvníci či zvědavci snažili zachytit dění na festivalu pomocí dronu ze vzduchu. Neměli však patřičná povolení, tudíž jsme zajistili jejich drony, jednání zadokumentovali. Přestupky se budou řešit ve správním řízení," dodala.

Policisté se také věnovali dopravě a bezpečnosti účastníků silničního provozu. Na frekventované silnici, která vedla nedaleko areálu, byla během festivalu snížena rychlost na 50 kilometrů v hodině. „Přesto jsme zaznamenali přes 230 přestupků. Jednalo se především o porušení rychlosti," doplnila Jiroušková.

V průběhu páteční noci se na policisty podle Jirouškové obrátil jeden z návštěvníků. Cizinec oznámil, že se mu ztratila na festivalu manželka. Dvě hodiny ji nemohl najít. „Kolegům se podařilo ženu vypátrat. Během několik málo minut pak došlo ke šťastnému shledání manželů," řekla policejní mluvčí. 


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky Ostrava, Vítkovice, opatření, Colours of Ostrava, festival, podvod, doprava, dron

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté hledali ztracenou manželku a zabavovali drony, jinak se Colours of Ostrava obešly bez problémů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.