Počasí dnes27 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Bohumín na Karvinsku v létě opraví fasádu největší základní školy ve městě. Žáci dostanou i cvičnou kuchyň

Bohumín na Karvinsku chystá další úpravy největší základní školy ve městě. Nyní připravuje projekt na renovaci fasády za zhruba 15 milionů korun. Ještě letos chce upravit také cvičnou kuchyni, řekla mluvčí radnice Jana Končítková. Škola založená v roce 1924 si letos připomíná sté výročí od svého vzniku.

Město školu umístěnou v historické budově modernizuje postupně. „V posledních letech investujeme převážně do modernizace učeben, zaplatili jsme i rozsáhlou přestavbu centrální školní kuchyně a obnovu jejího vybavení, rekultivovali jsme venkovní výukový a volnočasový areál," řekl starosta Petr Vícha (SOCDEM).

Letos chce město zlepšit zázemí cvičné kuchyně pro žáky. Úpravy budou stát 1,2 milionu korun. „Během letních prázdnin se v místnosti vybuduje nová podlaha, světla a pořídí se do ní nové vybavení včetně kuchyňských linek, sporáku, lednic, stolů a židlí," uvedla mluvčí.

Zároveň město připravuje projekt na renovaci fasády rozsáhlého objektu. „Vzhledem ke složitému členění budovy rozdělíme samotnou realizaci do několika etap tak, aby stavební práce v následujících letech probíhaly především v letních měsících a co nejméně rušily výuku. Začneme v zadní části školy, kde je fasáda v nevyhovujícím stavu,“ řekl vedoucí odboru rozvoje a investic Dalibor Třaskoš.

Základní škola v Seifertově ulici v centru Bohumína, do níž dochází zhruba 500 žáků, byla založena jako měšťanská a obecná škola. V meziválečném období sloužila nejen jako místo pro výuku dětí, ale také jako kulturní centrum a společenský prostor pro Sokol, pěvecký sbor a loutkové divadlo. V roce 1930 získala čestný titul „Masarykova škola“, což bylo ocenění za výjimečnou kvalitu vzdělání.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Masarykova základní škola a Mateřská škola Bohumín Seifertova

Štítky ČR, školy, stavby, Bohumín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohumín na Karvinsku v létě opraví fasádu největší základní školy ve městě. Žáci dostanou i cvičnou kuchyň  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.