Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Krnovská radnice chystá opravu několika základních a mateřských škol, investuje do nich 25 milionů korun

Radnice v Krnově chystá přes letní prázdniny opravu či modernizaci vybavení budov několika základních a mateřských škol či školních jídelen, investuje do nich celkem více než 25 milionů korun. Informovala o tom mluvčí města Dita Círová.

„Rekonstrukce se dočká například střecha Základní školy Dvořákův okruh, a to z důvodu špatného technického stavu střešní krytiny. Vzhledem k tomu, že některé části krovu jsou napadené různými škůdci, budeme měnit také zasažené prvky krovu," řekl vedoucí oddělení investic Jan Šrubař. Za rekonstrukci střechy s výměnou střešní krytiny a související práce město zaplatí téměř devět milionů korun bez DPH.

Na více než milion korun přijde oprava hygienického zařízení pro personál v Základní škole Smetanův okruh. Změní se tam dispoziční uspořádání, vymění se podlahy, dveře i obklady, bude provedená nová malba stěn a stropů, nově budou provedeny také rozvody vody či elektřiny.

V základní škole na Janáčkově náměstí se bude opravovat hlavně tělocvična, kde je v havarijním stavu podlaha. Parkety nahradí polyuretanová vrstva, což bude stát 1,6 milionu korun. Podlaha je přitom jen 12 let stará. Město zatím netuší, co způsobilo její špatný stav.

Město nezapomíná ani na školní jídelny. Nové multifunkční varné zařízení s příslušenstvím získají jídelny na náměstí Hrdinů a v Albrechtické ulici, a to v celkové částce 1,6 milionu korun. Také mateřským školám se stavební ruch nevyhne. Ve školce Slunečnice v Bruntálské ulici půjde například o práce, které povedou ke snížení vlhkosti obvodového zdiva. Budou stát šest milionů korun.

Druhá a poslední etapa výměny elektroinstalace čeká Mateřskou školu Karla Čapka, a to včetně instalace elektronické požární signalizace. Akce zahrnuje rekonstrukci silové i slaboproudé elektroinstalace, strukturované kabeláže a zabezpečení objektu kamerovým systémem. Předpokládané náklady jsou vyčíslené na dva miliony korun. V mateřských školách v ulicích Hlubčická a Maxima Gorkého se budou zase opravovat ploty a přístupové chodníky. Celkem to vyjde na bezmála tři miliony korun.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, stavby, školy, Krnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krnovská radnice chystá opravu několika základních a mateřských škol, investuje do nich 25 milionů korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.