Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

V Moravskoslezském kraji bylo 17 závažných případů chřipky, z toho pět úmrtí

Moravskoslezští hygienici v tomto týdnu opět zaznamenali vysoký počet závažných případů chřipky vyžadujících hospitalizaci na JIP a ARO. Pacientů bylo 17 pacientů, pět z nich zemřelo. Nejvíce takových případů je na Opavsku, kde je nyní nejvyšší nemocnost. Novinářům to řekl mluvčí hygieniků Aleš Kotrla.

V Moravskoslezském kraji v tomto týdnu mírně klesl počet lidí s respiračními onemocněními, nemocnost se snížila o devět procent. Na 100.000 obyvatel aktuálně připadá 1864 případů onemocnění, v minulém týdnu to bylo 2054 nemocných. Na Opavsku ale na 100.000 obyvatel stále připadá 3575 lidí s respiračními infekcemi, což je i přes třiadvacetiprocentní pokles nejvíce v regionu. Vysoká nemocnost je i na Novojičínsku, v ostatních okresech regionu nepřesahuje 2000 případů na 100.000 obyvatel. Nejlepší situace je na Frýdecko-Místecku. Nejvíce nemocné jsou stále děti předškolního věku.

"S ohledem na pokračující epidemii doporučujeme dodržovat hygienické zásady. Stále apelujeme na občany s příznaky akutního respiračního onemocnění, aby byli ohleduplní vůči osobám pobývajícím v nemocnicích, domovech pro seniory a odložili jejich návštěvu, jelikož proto tyto osoby chřipkové onemocnění přestavuje riziko závažných komplikací.Také apelujeme na nemocné občany s respiračními příznaky, kteří vyhledají ošetření ve zdravotnickém zařízení, aby používali adekvátní ochranu dýchacích cest," uvedli hygienici. Podle nich se epidemie začíná blížit vrcholu.

V tomto týdnu hygienici zaznamenali 54 případů onemocnění koronavirem, šlo o 31 žen a 23 mužů. Před týdnem jich bylo 59.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Moravskoslezském kraji bylo 17 závažných případů chřipky, z toho pět úmrtí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.