Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Lidí s respiračními onemocněními v Moravskoslezském kraji dále ubývá

V Moravskoslezském kraji v tomto týdnu znovu klesl počet lidí s akutními respiračními onemocněními, nemocnost se snížila o 20 procent. Na 100 tisíc obyvatel aktuálně připadá 902 případů onemocnění, v minulém týdnu to bylo 1132 nemocných, řekl mluvčí hygieniků Aleš Kotrla.

„Epidemiologická situace ve výskytu akutních respiračních infekcí se v Moravskoslezském kraji nadále zlepšuje. Nemocnost poklesla ve všech okresech, kromě okresu Frýdek-Místek a Karviná, avšak i tam dosahuje nemocnost příznivých hodnot a pohybuje se výrazně pod epidemickým prahem," uvedl Kotrla.

Nejvyšší nemocnost hygienici v tomto týdnu zaznamenali na Novojičínsku, kde na 100 tisíc obyvatel připadá 1389 případů. Nemocných ubylo ve všech věkových skupinách kromě mladých lidí ve věku od 15 do 24 let, kde nemocnost vzrostla o 28 procent. „Jedná se současně i o nejvíce zasaženou skupinu s 1930 případy na 100 tisíc obyvatel," uvedl Kotrla. Podobná je situace i u dětí předškolního věku.

Moravskoslezští hygienici v tomto týdnu zaznamenali dva závažné případy chřipky vyžadujících hospitalizaci na JIP a ARO, a to u lidí ve věku 65 a 75 let z okresů Bruntál a Opava. „Jednalo se o neočkované osoby s přidruženým onemocněním srdce a plic, cukrovkou a obezitou," doplnil Kotrla.

V tomto týdnu hygienici evidovali devět případů onemocnění koronavirem, šlo o sedm žen a dva muže. Před týdnem jich bylo 17.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Moravskoslezský kraj, nemoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidí s respiračními onemocněními v Moravskoslezském kraji dále ubývá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.