Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Smolný den pro cyklisty. Po celém Moravskoslezském kraji se jich v sobotu zranilo celkem dvanáct

Moravskoslezské záchranáře v sobotu potrápili cyklisti. Během celého víkendového dne se jich zranilo dvanáct. Mezi zraněnými bylo osm mužů, dvě ženy a dvě nezletilé děti. Série nehod začala krátce po jedenácté hodině dopolední a přibývání dalších ustalo až po půl deváté večer. Ve dvou případech na místě zasahoval také vrtulník.

Ke třem úrazům došlo na sjezdových tratích v Malé Morávce na Bruntálsku. Muži utrpěli poranění hlavy, horní končetiny nebo páteře. K náročnějším zásahům podle zdravotníků patřil ten v Kojetíně na Novojičínsku, kde při jízdě z kopce havaroval osmašedesátiletý muž. Z obtížně přístupného terénu jej museli letečtí záchranáři vyzvednout pomocí palubního jeřábu. 

„Kromě pádů samotných cyklistů došlo také ke střetu s motorovým vozidlem, a to po čtrnácté hodině ve Smolkově na Opavsku. Vážně zraněná padesátiletá žena byla v život ohrožujícím stavu," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Většina cyklistů se zranila středně závažně a po poskytnutí neodkladné péče je zdravotníci předali do spádových zdravotnických zařízení. Čtyři zranění však museli být transportováni do ostravského traumatologického centra.

„Vzhledem k množství zraněných cyklistů znovu upozorňujeme na dodržování zásad bezpečné jízdy a její přizpůsobení zkušenostem jezdce. Vhodné je užití ochranných prostředků. U výše uvedených nehod minimálně třetině havarovaných výrazně pomohla ochranná přilba, kterou záchranáři nalezli po nehodě na místě poškozenou či rozbitou," připomněl Humpl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HZS MSK

Štítky cyklista, Moravskoslezský kraj, nehoda, záchranáři, zranění, vrtulník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smolný den pro cyklisty. Po celém Moravskoslezském kraji se jich v sobotu zranilo celkem dvanáct  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.