Počasí dnes21 °C, zítra14 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Krajská nemocnice ve Frýdku-Místku buduje urgentní příjem. Jeho součástí bude také CT

Ve frýdecko-místecké nemocnici začali v prvním srpnovém týdnu pracovat na přístavbě Centrálního urgentního příjmu. Hotovo by mělo být do příštího srpna. Zdravotnické zařízení počítá s dokončením budov F a H a s instalací nového CT přístroje. Celkové náklady dosáhnou částky 67 milionů korun.

Modernější zázemí by mělo zvýšit komfort pacientů, zdravotníků i dalších zaměstnanců nemocnice. Díky přístrojové posile budou zdravotníci moci ošetřit více pacientů.

„Za zásadní považuji pořízení druhého CT přístroje, jeho zprovoznění významně ambulantním pacientům zkrátí čekací dobu. Moravskoslezský kraj jako zřizovatel nemocnice tento projekt finančně podpořil," uvedl hejtman Josef Bělica (ANO).

Péče se zlepší v oblasti neurologie a kardiologie. Zároveň se při případné poruše některého z přístrojů sníží riziko výpadku akutní diagnostiky pro hospitalizované pacienty.

„Jsme velmi rádi, že můžeme zahájit tento důležitý projekt. Nové CT zařízení a rozšíření našich kapacit nám umožní lépe reagovat na potřeby našich pacientů a zajistit vyšší kvalitu a dostupnost péče," uvedl ředitel nemocnice Tomáš Stejskal. Kvůli výstavbě musí pacienti počítat v areálu nemocnice s dopravními komplikacemi i omezeným vstupem do některých budov.

Celkové náklady na přístavbu a nové vybavení jsou zhruba 67 milionů korun. Projekt je z většinové části financován Moravskoslezským krajem, zbylé náklady uhradí nemocnice z vlastních zdrojů, sdělila mluvčí nemocnice Michaela Konečná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Nemocnice ve Frýdku-Místku

Štítky Frýdek-Místek, zdraví, nemocnice, pohotovost, urgentní příjem, lékař, vyšetření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská nemocnice ve Frýdku-Místku buduje urgentní příjem. Jeho součástí bude také CT  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.