Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Hygienici zrušili zákaz koupání ve vodní nádrži Olešná ve Frýdku-Místku

Hygienici zrušili zákaz koupání ve vodní nádrži Olešná ve Frýdku-Místku, protože tento týden při kontrolním odběru zjistili, že tam razantně ubylo sinic. Je tam ale zhoršená jakost vody, stejně jako na všech třech koupacích místech Žermanické přehrady, ve vodní nádrži Brušperk, v rybníku Pod hradem v Bohušově a ve vodních nádržích Údolí mladých v Bílovci a Kacabaja v Hodslavicích. Krajská hygienická stanice (KHS) v Ostravě to dnes zveřejnila na svých internetových stránkách.

"S ohledem na stálou přítomnost vodního květu a možné riziko přítomnosti uvolněných toxinů sinic, které mohou způsobit zdravotní obtíže koupajícím se osobám, doporučujeme se po koupání osprchovat, nejlépe pitnou vodou," uvedla KHS o zhoršené jakosti vody.

Hygienici tento týden zkontrolovali také na Bruntálsku tři koupací místa na přehradě Slezská Harta, rybníky Tvrdkov a Edrovice v Bohušově a lom ve Svobodných Heřmanicích, nádrže Čerťák a Větřkovice na Novojičínsku, Stříbrné jezero v Opavě a Vrbické a Kališovo jezero na Karvinsku. "Na všech těchto místech je voda hodnocena jako vhodná ke koupání," uvedli.

Aktuální informace o kvalitě vody v přírodě jsou k dispozici na webových stránkách KHS. Na všech sledovaných koupacích místech jsou také informační tabule, na kterých lze najít všeobecné informace o jednotlivých nádržích včetně hodnocení kvality vody.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici zrušili zákaz koupání ve vodní nádrži Olešná ve Frýdku-Místku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.