Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Voda v nádrži Olešná ve Frýdku-Místku je nevhodná ke koupání

Voda v nádrži Olešná ve Frýdku-Místku je i nadále nevhodná ke koupání. Jsou v ní přemnožené sinice. Zhoršená kvalita vody je i v nádržích Brušperk a Kacabaja. Situace se naopak zlepšila v případě Žermanické a Těrlické přehrady. Novinářům to dnes řekl mluvčí Krajská hygienická stanice (KHS) v Ostravě Aleš Kotrla.

"V tomto týdnu jsme odebírali vzorky vody v okresech Frýdek-Místek a Karviná. A to z Žermanické přehrady, nádrže Brušperk, Těrlické přehrady, v Kališově a Vrbickém jezeře," uvedl. Hygienici kontrolovali i kvalitu vody v nádrži Olešná, kde ještě minulý týden platil zákaz koupání, a Kacabaja na Novojičínsku.

Kotrla dodal, že na základě laboratorních rozborů a senzorického hodnocení hygienici opět označili nádrž Olešná červeným symbolem jako voda nevhodná ke koupání. "Zhoršenou jakost vody nadále vykazuje vodní nádrž Brušperk a Kacabaja. Oproti minulému týdnu bylo zaznamenáno zlepšení kvality vody v Žermanické a Těrlické přehradě. Voda u ostatních kontrolovaných ploch je vhodná ke koupání," doplnil.

Aktuální informace o kvalitě vody v přírodě jsou k dispozici na webových stránkách KHS. Na všech sledovaných koupacích místech jsou také informační tabule, na kterých lze najít všeobecné informace o jednotlivých nádržích včetně hodnocení kvality vody.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v nádrži Olešná ve Frýdku-Místku je nevhodná ke koupání  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.