Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

S papučemi na nohou za správnou věc. Ostravští úředníci podpořili kampaň na podporu mobilních hospiců

Na středu 9. října připadá tradiční Papučový den, který šíří osvětu o existenci a činnosti mobilních hospiců. Vedení i zaměstnanci ostravského magistrátu se rozhodli k akci připojit, nasadili proto pohodlné domácí papuče a přišli v nich do práce. Podpořili tak celorepublikovou kampaň Dožít doma, která propaguje právě hospicovou péči. Ta umožňuje nevyléčitelně nemocným a přestárlým lidem trávit poslední dny v klidu domova.

Papučový den informuje veřejnost o existenci a činnosti mobilních hospiců a zviditelňuje služby, které tato zařízení poskytují. Blízcí nevyléčitelně nemocných nebo umírajících pacientů se tak podle mluvčí ostravského magistrátu Gabriely Pokorné mohou dozvědět, jak členům své rodiny připravit poklidný konec jejich životních osudů.  7

Těmto rodinám pomáhají sociální pracovníci, psychologové, zdravotníci nebo duchovní nejrůznějších církví. K dispozici jsou jim rovněž zdravotnické přístroje a potřeby.

„Papučový den si v neposlední řadě klade za cíl poukázat na skutečnost, že ačkoliv si většina lidí podle všech průzkumů přeje zemřít doma, tohoto způsobu zakončení životní poutí se dočká něco přes pětinu celkové populace. Právě kampaně jako tato pomáhají současný trend zvrátit a počet těch, kdo zesnou v domácím prostředí pomalu zvyšovat," doplnila mluvčí. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením MMO

Štítky Moravskoslezský kraj, sociální služby, hospic, zdraví, hospicová péče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S papučemi na nohou za správnou věc. Ostravští úředníci podpořili kampaň na podporu mobilních hospiců  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.