Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Počet nemocných na severní Moravě se nemění. Nejvíc marodí předškoláci

Počet lidí s akutními respiračními infekcemi se v minulém týdnu v Moravskoslezském kraji výrazně nezměnil. Na 100 000 obyvatel nyní připadá 1360 nemocných, o týden dříve jich bylo 1432, tedy o pět procent více, sdělil mluvčí Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje Aleš Kotrla.

„Epidemiologická situace se prakticky nezměnila. Nejvyšší nemocnost byla hlášena v okresech Opava, a to 1929 případů na 100 000 obyvatel, a Nový Jičín, kde to bylo 1866 případů na 100 000 obyvatel," uvedl Kotrla.

Nejlepší situace je na Karvinsku, kde na 100 000 obyvatel připadá 1072 lidí s respiračním onemocněním. Nejvíce nemocní jsou stále předškoláci. Hygienici zatím nezaznamenali žádný závažný případy chřipky vyžadující hospitalizaci na jednotce intenzivní péče nebo anesteziologicko-resuscitačním oddělení.

V minulém týdnu hygienici v kraji evidovali 497 laboratorně potvrzených případů onemocnění covidem-19, z nich bylo 309 žen a 188 mužů. O týden dříve to bylo 618 případů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Moravskoslezský kraj, zdraví, chřipka, respirační onemocnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nemocných na severní Moravě se nemění. Nejvíc marodí předškoláci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.