Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Třinecká nemocnice má modernizovanou rehabilitaci za 110 milionů korun

Krajská nemocnice v Třinci na Frýdecko-Místecku má zrekonstruované oddělení léčebné rehabilitace. Náklady na modernizaci objektu i nové vybavení byly 110 milionů korun. Kraj coby zřizovatel zdravotnického zařízení uhradil 107 milionů korun. Novinářům to dnes sdělila mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková.

S rekonstrukcí rehabilitačního pavilonu začala nemocnice koncem roku 2022. Renovace umožnila rozšíření ambulantní léčby i zvýšení počtu lůžek. "Jsem přesvědčen, že nově zrekonstruované pracoviště přispěje ke zkvalitnění péče o pacienty, a věřím, že i lékaři a další zdravotnický personál jistě ocení moderní a hlavně bezpečnější pracovní prostor," uvedl ředitel nemocnice Jiří Veverka.

Kromě kompletní rekonstrukce pavilonu rehabilitace vznikla nad nižší částí objektu přístavba. "Do nových prostor mohly být situovány pokoje lůžkového oddělení, kde se kapacita navýšila o 16 lůžek na celkem 30 lůžek," uvedla mluvčí.

Vznikla nová cvičebna, rehabilitační infuzní stacionář a upravena byla také transfuzní stanice. Součástí projektu byla rekonstrukce elektroinstalace, vody, kanalizace a výměna topení. Dělníci upravili příjezd k transfuzní stanici, který využívají sanitní vozidla. V pavilonu rehabilitace přibylo druhé únikové schodiště a modernizovaly se výtahy. Pavilon je zateplený a upravené je jeho okolí včetně parkoviště či venkovního osvětlení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Třinec

Štítky ČR, nemocnice, stavby, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třinecká nemocnice má modernizovanou rehabilitaci za 110 milionů korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.