Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Krnovská nemocnice dokončuje přístavbu rehabilitace s respiriem

Krajská nemocnice v Krnově na Bruntálsku dokončuje přístavbu rehabilitačního oddělení. Jeho součástí bude respirium a parčík. Náklady na stavbu budou maximálně 64 milionů korun. Novinářům to řekl ředitel nemocnice Ladislav Václavec.

"Rehabilitujeme nejenom pacienty, kteří mají po cévních mozkových příhodách nebo po totálních endoprotézách, ale jsou to i pacienti po covidu. Proto vytváříme respirium v lese, kde pacienti mohou inhalovat a jsou uprostřed přírody," uvedl Václavec. Stavba začala loni na jaře a hotová by měla být nejpozději na přelomu května a června.

Součástí stavby není pouze respirium, ale i přístavba rehabilitačního oddělení, kde by měly být nadstandardní pokoje, vodoléčba i zázemí pro personál. "Bude to spojeno s respiriem i systémem stezek, které vzniknou v lesoparku, kde budou také lavičky a přístroje na posilování, aby si pacient mohl vyjít ven," uvedl Václavec.

Kromě této stavby nemocnice začala budovat také nový urgentní příjem za zhruba 38 milionů korun. Současný urgentní příjem je podle ředitele nevyhovující. "Máme v současné době třílůžkový urgentní příjem a bude osmilůžkový. Je to velmi nutné, protože jsme již jediná nemocnice v okrese, která zajišťuje komplexní péči," řekl Václavec. Stavba by měla být dokončena v příštím roce.

Zdravotnické zařízení zároveň plánuje vybudování nového heliportu, jehož součástí by měla být i stanice záchranné služby, která nyní sídlí v nevyhovujících pronajatých prostorách mimo nemocnici. "Už na to máme vyčleněny peníze na kraji. Je hotový projekt," doplnil Václavec. Do dvou měsíců chce nemocnice vyhlásit soutěž na zhotovitele. Náklady na projekt odhaduje na 64 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SZZ Krnov

Štítky ČR, nemocnice, Krnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krnovská nemocnice dokončuje přístavbu rehabilitace s respiriem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.