Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Moravskoslezští záchranáři ošetřovali kutily, kteří neuhlídali své nářadí. Pořezali se pilou i rozbrušovačkou

Moravskoslezští záchranáři se koncem týdne nenudili. Pomáhali několika neopatrným kutilům z Opavska, Frýdecko-Místecka i Ostravska, kteří se pořezali při práci s kotoučovou a motorovou pilou. Poslední z nich si dokonce přivodil tepenné krvácení a proletěl se vrtulníkem.

Mladý muž z Hlučína na Opavsku se při práci pořezal kotoučovou pilou. Způsobil si zranění horní končetiny. Záchranáři kutila ošetřili a předali jej do péče kolegům v ostravské Městské nemocnici.

O šest hodin později zasahoval tým rychlé zdravotnické pomoci u šestatřicetiletého muže ve Štítině na Opavsku. Také se pořezal v oblasti horní končetiny, pro změnu však motorovou pilou. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej záchranáři předali v ostravské Fakultní nemocnici.

Rozbrušovačku neuhlídal šedesátiletý muž z Třince. Před sedmnáctou hodinou se zranil na horní i dolní končetině. „Záchranáři jej ošetřovali s tepenným krvácením. Zajistili mu žilní vstup, podali infuzní roztok a léky tlumící bolest. Poté pacienta vrtulníkem transportovali rovněž na urgentní příjem FN Ostrava," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS MSK

Štítky Moravskoslezský kraj, záchranáři, zranění, nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravskoslezští záchranáři ošetřovali kutily, kteří neuhlídali své nářadí. Pořezali se pilou i rozbrušovačkou  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.