Počasí dnes29 °C, zítra31 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Moravskoslezští záchranáři varují před pády z výšky, které mohou mít trvalé následky. Nabádají hlavně kutily

Letní sezóna je časem intenzivních prací při opravách a úpravách rodinných domů, chat či chalup. Záchranáři proto nabádají k opatrnosti a k dodržování bezpečnostních pravidel. Pády z výšky patří k častým úrazům, které mohou mít vážné trvalé následky. Jen během víkendu řešili moravskoslezští zdravotníci tři takové případy.

Ke zmíněným pádům došlo na Bruntálsku a Frýdecko-Místecku, a to od nedělního do pondělního odpoledne. U všech zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby. 

„V neděli před šestnáctou hodinou byli záchranáři voláni do Holčovic na Bruntálsku, a to k pádu čtyřicetiletého muže. Spadl při práci na střeše z výšky okolo pěti metrů. Utrpěl těžké poranění dolní končetiny," popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. 

V Malenovicích na Frýdecko-Místecku během pondělního dopoledne spadl ze žebříku z několika metrové výšky šestapadesátiletý muž. Spolu s poraněním hrudníku si přivodil také otřes mozku.

O několik hodin později pak na Hukvaldech jednaosmdesátiletý senior sletěl ze střechy při opravě komínu. Z terasy, na kterou dopadl, jej museli sundat hasiči za pomocí plošiny. Zasahující lékař u něj zjistil poranění hlavy a páteře.

„Všichni pacienti byli ošetřeni v rámci přednemocniční neodkladné péče, zajištěni léky, krčním límcem a uloženi do podtlakové matrace. Poslední pacient byl přepraven do spádové, ostatní do ostravské Fakultní nemocnice," doplnil Humpl.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS MSK

Štítky Bruntálsko, Frýdecko-Místecko, zranění, pády z výšky, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravskoslezští záchranáři varují před pády z výšky, které mohou mít trvalé následky. Nabádají hlavně kutily  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.