Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Pátek 6. září 2024  |  Svátek má Boleslav
Bez reklam

Klíče pro záchranku. Zdravotníci z Frýdku-Místku se snadněji dostanou k seniorům v nesnázích

Záchranka ve Frýdku-Místku s sebou nově vozí svazek klíčů od domů se zvláštním určením. Město zareagovalo na případy, kdy se osádka sanitky nemohla dozvonit na jejich obyvatele v nouzi. Novinka by měla přispět k záchraně lidských životů. 

Pomoc seniorům v domech zvláštního určení je nyní podle mluvčí frýdecko-místecké radnice Jany Musálkové Jeckelové dostupnější. Město pořídilo kopie klíčů od dveří záchranářům, kteří se tak k pacientům ve věku 65 a více let dostanou rychleji. Při záchraně přitom hraje roli každá minuta, připomněla mluvčí.

„Na základě podnětu předsedy sociální a zdravotní komise Rady města Petra Gaje (Naše Město F-M), který je zároveň záchranářem a s těmito případy má osobní zkušenost, jsme nechali vyrobit náhradní klíče od domů zvláštního určení,“ potvrdil náměstek primátora Marcel Sikora (SPOLU). 

Záchranáři si budou moci sami otevřít vstupní dveře do těchto domů. K seniorovi, který potřebuje lékařskou pomoc, se tak dostanou daleko rychleji. A to může zachránit život,“ doplnil Sikora. Klíče od něj převzal ředitel územního odboru ZZS MSK Frýdek-Místek Jan Karczmarczyk.

„Klienti těchto zařízení jsou většinou starší, nemocní lidé. Objekty jsou především v nočních hodinách uzamčené. Jedinec zvládne zavolat, ale už není schopen dojít ke dveřím,“ potvrdil Karczmarczyk s tím, že novou výbavu sanitky velmi přivítají.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS MSK

Štítky Frýdek-Místek, zdraví, záchranáři, senioři, klíče, pomoc, Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klíče pro záchranku. Zdravotníci z Frýdku-Místku se snadněji dostanou k seniorům v nesnázích  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.