Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Pětasedmdesátiletá žena zemřela ráno při dopravní nehodě na Opavsku

Tragické následky má dnešní vážná dopravní nehoda, ke které došlo mezi obcemi Háj ve Slezsku a Velká Polom na Opavsku. Při čelním nárazu do stromu zemřela pětasedmdesátiletá žena. O rok starší muž, který automobil řídil, utrpěl středně těžká poranění. Na místě ještě před příjezdem záchranných složek pomáhal okolo jedoucí svědek, který začal poskytovat předlékařskou pomoc. Podle dostupných informací šlo o hasiče, který projížděl kolem nehody v době osobního volna.

„Z doposud zjištěných informací vyplývá, že řidič osobního motorového vozidla při jízdě na rovném úseku silnice z neznámých příčin vyjel mimo komunikaci a narazil čelně do stromu. Opavští policisté se zabývají nehodovým dějem a všemi okolnostmi této dopravní nehody,“ shrnula mluvčí policie Soňa Štětínská.

Pětasedmdesátiletá žena zůstala po nehodě v bezvědomí a došlo u ní k zástavě krevního oběhu. „Byla u ní zahájena nejprve nepřímá srdeční masáže a poté posádkami zdravotnické záchranné služby a za asistence hasičů rozšířená resuscitace. Ani po půlhodinové snaze se však nepodařilo obnovit pravidelnou srdeční akci a zasahující lékařka musela nakonec konstatovat smrt pacientky,“ shrnul mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.

O rok starší muž utrpěl středně závažné poranění, byl při vědomí a mimo přímé ohrožení života. „Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej záchranáři transportovali do ostravské Fakultní nemocnice. Předán byl na oddělení tamního urgentního příjmu,“ uzavřel Humpl.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS MSK

Štítky ČR, nehoda, úmrtí, Opavsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětasedmdesátiletá žena zemřela ráno při dopravní nehodě na Opavsku  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.