Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Body vzala smolná teč. Fotbalisté Baníku prohráli se Slováckem, které si připsalo první domácí vítězství

Fotbalisté Slovácka vyhráli v 5. kole první ligy nad Baníkem Ostrava 1:0. Zápas rozhodl ve 44. minutě vlastní gól hostujícího Matěje Chaluše. Tým z Uherského Hradiště zvítězil doma v lize po devíti duelech a poprvé v sezoně. Baník, který dohrával v deseti po vyloučení Davida Buchty z 82. minuty, po dvou kolech nebodoval. Slezanům patří v tabulce 11. místo, mají však k dobru odložené utkání v Karviné. Slovácko po druhém vítězství po sobě poskočilo na šestou příčku.

Celek z Uherského Hradiště v týdnu získal útočníka Michaela Krmenčíka po jeho konci v Apollonu Limassol, bývalý český reprezentant začal na lavičce a do utkání naskočil v 56. minutě jako první střídající hráč týmu. „Jsem rád, že jsem po dlouhé době hrál. Až po zápase mi kluci v kabině řekli, že Slovácko doma vyhrálo po dlouhé době. Snad jsem přinesl štěstí, které nás neopustí," řekl novinářům Krmenčík.

Trenér Baníku Pavel Hapal udělal hned sedm změn v základní sestavě oproti čtvrteční odvetě 3. předkola Konferenční ligy s Kodaní, s níž Slezané vypadli až v penaltovém rozstřelu, na hře jeho mužstva se to ale neprojevilo. „Smekám před výkonem a nasazením svého týmu. Vyřazení z evropského poháru nás nepoznamenalo. Zejména ve druhé půli jsme dominovali, což se nezměnilo ani po vyloučení Buchty," uvedl Hapal.

Ostravané v úvodu dobře kombinovali a dostávali se po křídlech před Hečovu branku. Domácí gólman však byl na místě i po Kubalově nebezpečném náběhu. K oboustranně ofenzivnímu průběhu přispělo i Slovácko. Ve 12. minutě tvrdě vypálil Havlík a Holec musel v bráně Baníku vytáhnout povedený zákrok, aby zabránil gólu.

V 17. minutě měli blízko k úvodní trefě hosté. Kubala prošel středem hřiště, jenže ve vápně ve vyložené šanci trefil jen Hečovy nohy. Na druhé straně po přihrávce Trávníka vystřelil nad Juroška. V závěru poločasu převzali iniciativu domácí. Po standardce od Havlíka ve 36. minutě hlavičkoval přesně Hofmann, Holec se však natáhl a zabránil takřka jistému gólu.

Ve 44. minutě už ale byla letní posila Baníku mezi tyčemi při svém druhém startu za ostravský celek bezmocná. Těsně za vápnem napřáhl Kohút a bránící Chaluš změnil tečí směr střely tak nešťastně, že balon zapadl do sítě. „Střela mi nesedla, šla asi vedle. Ale spadlo to tam a máme tři body," řekl Kohút.

Hosty vlastní gól nijak viditelně nezasáhl a po přestávce se pustili do ofenzivy. Slovácko však dobře bránilo vlastní pokutové území. Po hodině hry posílil kouč Hapal ofenzivu třemi čerstvými hráči Ewertonem, Rigem a Tankem. Baník zvyšoval tlak, ale jen těžko hledal recept, jak se dostat do střelecké příležitosti a šance na vyrovnání. V 80. minutě Prekop jen trefil padajícího Doskiho.

Závěr hostům zkomplikoval Buchta, který v 82. minutě po druhé žluté kartě musel ze hřiště. Slezané i v oslabení pokračovali v náporu. Střídající Klíma však zblízka zahodil tutovku a domácí už druhé vítězství 1:0 po sobě uhlídali. Gólman Slovácka Heča si počtvrté z pěti kol připsal čisté konto. Celek z Uherského Hradiště soupeři částečně oplatil drtivou porážku 0:6 z Vítkovic ze závěru minulé sezony.

„Uhájili jsme cenné vítězství, Baník si do zápasu přenesl skvělý výkon z duelu proti Kodani. Nebylo na něm znát, že ve čtvrtek hrál 120 minut. Cením si obětavého výkonu našich hráčů a jejich maximálního nasazení," řekl trenér Slovácka Roman West, který v minulosti působil u mládeže Baníku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením FC Baník Ostrava

Štítky sport, fotbal, první liga, 5. kolo, Slovácko, Ostrava, FC Baník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Body vzala smolná teč. Fotbalisté Baníku prohráli se Slováckem, které si připsalo první domácí vítězství  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.