Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Fotbalisté Olomouce remizovali s Baníkem 2:2, Kliment a Šín dali dvě branky

Fotbalisté Olomouce v souboji sousedů z horní poloviny tabulky remizovali v 7. kole první ligy s Ostravou 2:2. Baník dokázal otočit stav, ale v 85. minutě z penalty svou druhou brankou v zápase srovnal domácí Jan Kliment. Dvakrát se prosadil také Matěj Šín. Kliment góly oslavil dnešní 31. narozeniny a upevnil si vedení v tabulce kanonýrů. V ligové sezoně skóroval už sedmkrát. Hned dvakrát trefil brankovou konstrukci střídajicí hráč Sigmy Jan Vodháněl.

Ve vzájemných duelech v nejvyšší soutěži popáté za sebou bodoval hostující celek. Baník potvrdil, že se mu na Hané daří, neprohrál tam posledních sedm ligových zápasů. Ostravští si po středeční bezbrankové remíze v Karviné připsali druhý nerozhodný výsledek po sobě a na šestém místě neúplné tabulky mají stejně bodů jako pátá Sigma. Olomoučtí podobně jako Baník prohráli jediný z posledních šesti ligových duelů, navíc mají utkání k dobru.

Po opatrném a bojovném začátku jako první zahrozili Slezané. V 17. minutě z úhlu vypálil k tyči Tanko a brankář Stoppen měl plno práce, aby balon vyrazil. Po půlhodině hry měl ještě větší šanci Šín, ani on však zblízka gólmana Sigmy nepřekonal. Krátce poté Stoppen vytáhl i Ewertonovu ránu pod břevno.

Baník úvodní šance nevyužil a Hanáci ho ztrestali vedoucím gólem. Zorvan přiťukl Klimentovi, nejlepší střelec ligové sezony se protáhl do vápna a z pravé strany z velkého úhlu překonal Markoviče. Kanonýr Sigmy gólově oslavil dnešní 31. narozeniny a šestým gólem ve stejném počtu utkání této sezony nejvyšší soutěže si upevnil vedení v tabulce kanonýrů.

Slezané stihli ještě do přestávky srovnat. Juroška v těžké pozici poslal z pravé strany povedený centr do pokutového území a nabíhající Šín tvrdou hlavičkou na přední tyč nedal Stoppenovi šanci. Dvacetiletý záložník skóroval poprvé v ligovém ročníku.

Šín prožíval životní zápas a krátce po pauze se prosadil podruhé, což se mu v jednom duelu nejvyšší soutěže povedlo poprvé. Mladý záložník, který předloni překonal rakovinu, si narazil s Ewertonem a přízemní střelou na zadní tyč otočil skóre. Asistent sudího nejprve signalizoval ofsajd, ale videorozhodčí z centrály na Brumlovce po pár minutách přezkoumávání situace odhalil, že o porušení pravidel nešlo.

Olomoucký trenér Janotka prostřídal a jeden z nových hráčů na trávníku Vodháněl byl centimetry od vyrovnání, jeho ránu z hranici vápna v 67. minutě ale zastavilo břevno. Na začátku 73. minuty poslal pojistit náskok Ewerton, ale hlavou na zadní tyči minul.

Neprosadil se ani Klíma a hosty to později mrzelo. Frydrych ve vápně fauloval Zorvana a Kliment v 85. minutě z penalty s přehledem srovnal. Domácí útočník má v ligové sezoně vynikající bilanci sedmi gólů v šesti utkáních a suverénně vede tabulku kanonýrů. V nastavení mohl otočit stav Vodháněl, ale z velké dálky trefil jen tyč. Sigma po předchozích dvou výhrách doma v ligovém ročníku poprvé ztratila.

"Hrál se krásný zápas. Nevstoupili jsme do něj dobře, dvacet minut jsme hodně a zbytečně kazili. Ale první tutovku jsme měli my, škoda, že ji Matěj Šín ještě neproměnil. Pak dala Sigma gól, na který jsme dobře zareagovali a když se nám povedlo vstřelit druhý gól, měli jsme to už udržet. Měli jsme tam šance, mohli jsme odskočit na 3:1. Jsme zklamaní, sahali jsme po třech bodech, ale i soupeř tam měl své situace, trefil břevno a tyč. Co se mi ale velmi líbilo, bylo to, že kluci chtěli až do konce vyhrát," shrnul trenér Baníku Pavel Hapal.

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 2:2 (1:1)

Branky: 34. a 85. z pen. Kliment - 42. a 52. Šín. Rozhodčí: Hocek - Ratajová, Matoušek - Černý (video). ŽK: Mikulenka, Langer - Romaněnko (asistent trenéra), Chudík (kustod). Diváci: 11 328.

Sestavy:
Olomouc:
Stoppen - Chvátal, Dohnálek, Pokorný, Sláma (90.+6 Slavíček) - Breite (86. Dele), Spáčil (63. Langer) - Hadaš (63. Vodháněl), Zorvan, Mikulenka (46. Fiala) - Kliment. Trenér: Janotka.

Ostrava: Markovič - Juroška, Frydrych, Chaluš, Kpozo - Boula, Rigo - Buchta (86. Holzer), Šín (69. Kubala), Ewerton - Tanko (70. Klíma). Trenér: Hapal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Baník Ostrava

Štítky SK Sigma Olomouc, FC Baník Ostrava, kolejnice, Jan Kliment, fotbalista, sportovní soutěž, Jan Vodháněl, Pavel Hapal, Haná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Olomouce remizovali s Baníkem 2:2, Kliment a Šín dali dvě branky  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.