Počasí dnes12 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Karviná po trenérské výměně porazila Jihočechy a přenechala jim poslední místo

Fotbalisté Karviné v utkání 25. ligového kola porazili po trenérské změně České Budějovice 2:1 a v nejvyšší soutěži po 11 zápasech zvítězili. Dva týmy ode dna tabulky si tak vyměnily pořadí. Slezský nováček se posunul na 15. příčku a poslední místo přenechal Jihočechům, kteří na něj ztrácejí bod. Dynamo poslal ve 20. minutě do vedení Jan Suchan, ale do pauzy srovnal Amar Memič a ve třetí minutě nastavení dokonal obrat z penalty střídající Alex Iván.

Karviná v úterý odvolala kouče Juraje Jarábka. Tým nováčka nejvyšší soutěže převzali dosavadní trenéři třetiligové rezervy Marek Bielan s Radimem Grussmanem, kvůli chybějícím licencím byl ale místo nich v zápise o utkání oficiálně uveden sportovní ředitel Lubomír Vlk.

"Dnes a zítra jsem trenér A-mužstva, v pondělí se ale vracím k rezervnímu týmu. Zda tu bude jiný trenér, je na vedení. Pokud tu už dnes byl, tak viděl, že tohle mužstvo má sílu," uvedl Bielan na tiskové konferenci.

Hrálo se o záchranu, první poločas ovšem nabídl útočné pojetí z obou stran. Do vedení se ve 20. minutě dostali Jihočeši. Zkušený Ondrášek potáhl míč po křídle, odcentroval před branku, kde už měl neobsazený Suchan snadnou práci. Zaznamenal svou čtvrtou branku v ligovém ročníku a už je nejlepším střelcem mužstva v sezoně. Všechny góly si připsal až na jaře, minule skóroval dvakrát.

Domácí po 10 minutách vyrovnali. Čavošovu střelu stačil brankář Janáček vyrazit jen před sebe, Memič doběhl k míči včas a dorazil ho do sítě. V ligovém ročníku se trefil potřetí. V bojovném duelu byla k vidění také řada ošetřování a první poločas se prodlužoval o pět minut.

"Začali jsme skvěle, šli jsme do vedení a měli Karvinou na lopatě. Po individuální chybě jsme ale inkasovali, domácí se dostali do sedla a ve druhém poločase jsem na hráčích viděl nervozitu a strach o výsledek," řekl kouč Dynama Jiří Lerch.

Úvod druhého dějství byl opatrnější. O výjimku se postaral karvinský Regáli, který po samostatné akci minul branku. Zápas se zase rozproudil až s blížícím se koncem. Když už vše nasvědčovalo dělbě bodů, zahrál střídající Alli ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou a sudí Všetečka nařídil pokutový kop pro domácí.

Videorozhodčí jeho verdikt posvětil, Iván ve třetí minutě nastavení penaltu s přehledem proměnil a rozhodl. České Budějovice venku v lize už 23 zápasů po sobě nezvítězily a s dvěma z celkových 18 bodů jsou tam nejhorším týmem sezony.

"Co se týče penalt, opravdu nerozumím pravidlu o ruce ve vápně. Minulý týden nám se Zlínem takovou odvolali, teď ji proti nám odpískali. Ale měli jsme dát více branek a nemuseli jsme teď brečet. Je to opravdu smolná porážka, ale zajíci se sčítají až po honu. Prohráli jsme venku, není to zase taková tragédie, i když u konkurenta v boji o záchranu," mínil Lerch.

"Co se týče penalty, nejsem tady od toho, abych komentoval výkon rozhodčích. Za výhrou jsme si šli. Za tři dny, co jsme u týmu, jsme toho moc udělat nemohli. Jen jsme hráčům opakovali, že jsou ligoví fotbalisté. Přestože mohli slyšet a číst, že to tak už není," řekl Bielan.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MFK Karviná

Štítky Sport, fotbal, první, 25. kolo, Karviná, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karviná po trenérské výměně porazila Jihočechy a přenechala jim poslední místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.