Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Baník v neděli remizoval s Mladou Boleslaví 0:0

Fotbalisté Mladé Boleslavi v 11. kole první ligy remizovali doma bez gólů s Ostravou. Středočeši, kteří ve čtvrtek podlehli v úvodním kole Konferenční ligy 0:2 na hřišti arménského týmu FC Noah, nezvítězili v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a v tabulce jsou devátí. Baník bodoval pošesté v řadě a vrátil se na čtvrtou příčku.

Mladá Boleslav remizovala v lize potřetí za sebou, stejný počet zápasů doma nevyhrála. Ostrava nenavázala na poslední triumf na hřišti dnešního soupeře, venku ale prodloužila sérii neporazitelnosti na čtyři utkání.

Baník měl v prvním poločase více ze hry, skórovat ale mohly oba celky. Už ve druhé minutě si Holzerův přízemní centr našel ve vápně Prekop a trefil tyč domácí brány. O chvíli později se na druhé straně Kušej zbavil Chaluše a šel sám na Markoviče, ostravský brankář ho ale vychytal.

Aktivní byl tradičně hostující kapitán a bývalý hráč Mladé Boleslavi Ewerton, který ve 12. minutě nevyužil dobré střelecké pozice po narážečce s Prekopem. V 22. minutě zakončil pohlednou kombinaci domácích Mašek, stál ale v těsném ofsajdu.

Následně se hra přece jen uklidnila a ubylo i šancí. Mezi tři tyče se nevešel ani Ewertonův obstřel ze závěru úvodního dějství a podobně dopadl i na druhé straně Ladra.

Slezané vstoupili lépe také do druhého poločasu a po několika menších šancích měli v 57. minutě jednu vyloženou. Ewerton po svižné kombinaci unikl všem obráncům a běžel sám na Trmala, ten ale jeho střelu vykopl.

V 74. minutě znovu zahrozili i domácí, když Kušej našel na zadní tyči Maška a jeho zakončení zlikvidoval i díky včasnému vyběhnutí Markovič. O chvíli později si brankář hostů připsal dobrý zákrok i po Ladrově skryté křižné střele.

Závěr duelu už se obešel bez větších příležitostí. Souboj Mladé Boleslavi s Ostravou skončil v lize remízou po 12 vzájemných zápasech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením FC Baník Ostrava

Štítky sport, fotbal, první liga, 11. kolo, Mladá Boleslav, Ostrava, FC Baník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baník v neděli remizoval s Mladou Boleslaví 0:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.