Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Hokejisté Českých Budějovic v utkání zvratů vyhráli ve Vítkovicích 7:5

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili v utkání 45. kola extraligy ve Vítkovicích 7:5 a zachovali si reálnou naději na přímý postup do čtvrtfinále. Hattrickem a asistencí v Ostravě zazářil kanadský útočník Brant Harris, který dal v třetí části za stavu 4:4 i dva klíčové góly Jihočechů. Vítkovice smazaly manko 0:3, ale nakonec stejně neuspěly.

Domácí měli hororový nástup do utkání. Hned po buly ztratili puk na modré čáře a rychlou souhru první řady hostů zblízka zakončil už v jedenácté sekundě Ordoš. Dal tak druhý nejrychlejší gól klubové historie. Před ním zůstal jen Roman Horák starší, jemuž v březnu 1994 stačilo devět sekund.

První minuta stále ještě nevypršela, Vítkovice znovu zaváhaly ve vlastním pásmu a Kachyňovo nahození od modré čáry tečoval do branky Harris. V čase 3:18 přidal třetí gól hostů Přikryl.

Ostravany probral hrubý zákrok Gulašiho na Grmana, po němž českobudějovický bek dostal trest na pět minut a do konce utkání, a přesilovka vrátila Vítkovice do hry. Lakatoš v ní ze své pozice na pravém kruhu snížil na 1:3.

Ještě v první části mohli kontaktní branku vstřelit Zdráhal i Roberts Bukarts, ale Hrachovinu nepřekonali. To dokázal až v 27. minutě Chlán, jenž před Hrachovinou lehce tečoval nahozený puk. Nabuzení domácí o 67 sekund později třígólové manko smazali, když rychlý protiútok pohotovým příklepem zakončil Roberts Bukarts.

Motor si ale v první přesilovce zase vzal vedení zpátky. Zapomenutý Vopelka dostal puk před branku a ve 34. minutě prostřelil Machovského. Vítkovice však opět bleskově reagovaly, Fridrich si narazil s Barinkou a zblízka zavěsil do horního rohu.

Přetahovanou vyřešila druhá přesilovka hostů, která znovu skončila gólem. Deset minut před koncem proklouzl středem hřiště Valský a Harris z druhého křídla jeho přihrávku poslal za Machovského. Kanaďan v 58. minutě ještě doklepl z brankové čáry Kubíkovu střelu a zkompletoval hattrick.

Přikryl ochablého soupeře vzápětí srazil ještě přesným švihem a svou druhou trefou utkání. Poslední slovo měl Rihards Bukarts, který tečí uzavřel skóre.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky Sport, hokej, extraliga, 45. kolo, Vítkovice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Českých Budějovic v utkání zvratů vyhráli ve Vítkovicích 7:5  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.