Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Třinečtí hokejisté ztratili s Plzní dvougólový náskok, ale vyhráli po nájezdech

Třinečtí hokejisté porazili v 9. kole extraligy na svém ledě Plzeň 4:3 po samostatných nájezdech. Obhájce titulu vedl po úvodní třetině díky brankám Marka Daňa a Libora Hudáčka 2:0, ale ve 45. minutě prohrával. Obrat hostů řídili Petr Zámorský, Jan Skok, který skóroval v 17 letech v extralize poprvé, a Jan Schleiss. Oceláři vyrovnali trefou Miloše Romana a rozstřel rozhodl Hudáček.

Třinec vedl už po 65 sekundách hry. Hosté propadli ve středním pásmu a v přečíslení předložil Nestrašil ideálně Daňovi puk před prázdnou branku. Plzeň mohla vyrovnat v oslabení: Mertl v brejku uvolnil Merežka, ale Kacetl sklapnul betony včas.

Na druhé straně se vytáhl dvakrát Malík proti pokusům Hudáčka, který se po první promarněné šanci chytal za hlavu. Plzeňský gólman totiž trochu zázračně zkrotil puk směřující do odkryté branky.

Následně Malík vyjel k zadnímu mantinelu, a když se vracel, tak kryl čepelí hokejky nenápadné nahození Hudáčka, které opět mířilo do branky. Do třetice se ale radoval třinecký útočník. Chybnou rozehrávku zachytil na útočné modré Nestrašil, přistrčil puk Hudáčkovi, který vyzrál na Malíka střelou nad vyrážečku.

Plzeň vrátila do hry přesilová hra v polovině zápasu. Čtyřminutové vyloučení Daňa potrestal Zámorský střelou modré čáry k levé tyči. Domácí mohli ve zbytku třetiny dvakrát odskočit, ale Hudáček nadvakrát nepřehodil beton Malíka a Roman se neprosadil v úniku z bekhendové kličky.

Úvod třetí třetiny vyšel Plzni na výbornou. Skok vyrovnal nahozením od modré čáry a ve 45. minutě trefil Schleiss z dorážky puk baseballovým způsobem do horní rohu branky. Třinec už v minulém kole ztratil s Libercem vedení 3:0, ale vyhrál 6:3 třemi góly ze závěru. I tentokrát se domácí ze ztráty vedení oklepali a Roman z dorážky vyrovnal v 53. minutě.

Největší šanci zahodil v prodloužení Schleiss, z úniku netrefil branku. Z protiútoku moc nescházelo dorážce domácího útočníka Teplého, který předvedl v prvním kole nájezdů precizní bekhendovou kličku. Plzeň vyrovnala ve třetí sérii díky přesné střele Matýse do horního růžku. Vzápětí ale skóroval Hudáček, který překonal Malíka také bekhendovým blafákem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Oceláři Třinec

Štítky sport, hokej, extraliga, 9. kolo, Třinec, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třinečtí hokejisté ztratili s Plzní dvougólový náskok, ale vyhráli po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.