Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Hokejisté mistrovského Třince zdolali Litvínov a zabrali po sérii tří porážek

Hokejisté mistrovského Třince porazili v 13. kole extraligy doma vedoucí Litvínov 3:2 v prodloužení a zabrali po sérii tří porážek. Oceláři si pomohli 47 střeleckými pokusy na branku. Premiérovou trefu v sezoně vstřelil útočník Michal Teplý. V prodloužení pak rozhodl ze samostatného úniku obránce Marian Adámek

Lídr extraligové tabulky vletěl do svého soupeře od prvních minut s vervou. Díky tomu se také Litvínov dočkal už po 27 vteřinách hry vedoucí branky. Nahozený kotouč se krkolomně od zadního mantinelu odrazil nad Kacetla, holí do něj sáhnul ještě Pekař, po čemž se kotouč převalil přes záda třineckého brankáře až do branky. Situaci ještě posvětil videorozhodčí a potvrdil, že litvínovský útočník nezasáhnul puk vysokou holí.

Oceláři se po inkasované branky rychle oklepali a zatlačili na soupeře. Vybojovali si také přesilovou hru, kterou však zužitkovat nedokázali. V polovině třetiny už se ale třinečtí hokejisté dočkali vyrovnání, když po přihrávce Teplého skóroval Sikora.

I přes pokračující aktivitu domácích se ale v první třetině ještě jednou radoval soupeř. Spolupráce bratrského dua Davida a Ondřeje Kašových vedla k vedoucí brance. Prvně jmenovaný stanovil skóre prvního dějství.

Aktivita domácího celku pokračovala také ve druhé třetině. Ani šance Hudáčka, ani následně zakončení Sikory k vyrovnání nevedlo. Ve 35. minutě se zjevil sám před Zajíčkem znovu Hudáček, ale ani on nezakončil přesně. Tlak Ocelářů ale pokračoval a důraz Teplého na brankovišti už přinesl vyrovnání. Jednalo se o vůbec premiérovou trefu urostlého útočníka v třineckém dresu.

Od třetí třetiny se už hrál daleko opatrnější hokej. S přibývajícím časem bylo patrné, že další vstřelená branka už může být ta zásadní. Až v závěru základní hrací doby zase přitlačili domácí výrazněji na pilu. Ani téměř 50 střeleckých pokusů Ocelářů ale nestačilo, aby si ze zápasu odnesli všechny body. Šlo se do prodloužení.

To se nehrálo příliš dlouho. Už po minutě a osmi vteřinách se dostali třinečtí do situace tři na nikoho. Adámek to však vzal na sebe a z prakticky samostatného nájezdu vystřelil Ocelářům prémiový bod.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Oceláři Třinec

Štítky sport, hokej, extraliga, 13. kolo, Třinec, Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté mistrovského Třince zdolali Litvínov a zabrali po sérii tří porážek  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.