Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Hokejisté Vítkovic zlomili Plzeň až Zdráhalovým gólem v závěru

Hokejisté Vítkovic porazili ve 14. kole extraligy Plzeň 4:2, když o jejich vítězství rozhodl až tři a půl minuty před koncem Patrik Zdráhal. Hosté sice ve třetí části dokázali zlikvidovat dvoubrankové manko, ale na body to nestačilo a venku prohráli pošesté v řadě. Vítkovičtí si naopak po třech porážkách připsali tři body.

Plzeň cestou vlakem do Ostravy nabrala zpoždění a zápas tak začal s půlhodinovým zpožděním. Další komplikace pro Západočechy se dostavila už na ledě rychle po začátku. Po 68 sekundách putoval na trestnou lavici Matýs a těsně před koncem první přesilovku Vítkovic zužitkoval Kalus, který zblízka doklepl za Malíka vyraženou střelu spoluhráče Barinky.

Škoda ale špatný start postupně rozjezdila a nakonec byla v první části střelecky téměř dvojnásobně aktivnější. V úplném závěru první části byl však vítkovický Zdráhal blízko druhému gólu, ztroskotal ale na Malíkovi.

Gólovou oslavu musely Vítkovice odložit až na úvod druhé části. Haškova dorážku z brankoviště zaváněla kontaktem s gólmanem, rozhodčí také situaci dlouho prohlíželi videa, ale nakonec branku uznali.

Plzeňští ale byli stále nepříjemnější a především Matýs měl na holi snížení, ale Pařík dvě jeho slibné příležitosti chytil.

Až v třetí části našli hosté klíč k domácí defenzívě. Jejich aktivitu dokázal ve 48. minutě gólově zhodnotit sedmnáctiletý bek Pšenička, který po Rohlíkově akci z kruhu prostřelil Paříka a zaznamenal svou první extraligovou trefu.

Plzeň ještě více ožila a už za dvě minuty se po brejku a kličce z levého křídla na střed švihem prosadil i bývalý hráč Vítkovic Schleiss.

Za stavu 2:2 se zdálo, že psychicky a i herně budou mít navrch hosté. Chvíli to tak vypadalo, ale v 57. minutě nedokázali vyhodit kotouč z vlastního pásma, domácí rychle a přesně zakombinovali ve třech a Zdráhal z první po přihrávce Abdula zavěsil na 3:2.

Hosté v závěru klasickou přesilovku znásobili odvoláním brankáře, ale devět sekund před koncem inkasovali do prázdné brány ze středního pásma z Yetmanovy hole počtvrté.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Kotala

Štítky sport, hokej, extraliga, 14. kolo, Vítkovice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Vítkovic zlomili Plzeň až Zdráhalovým gólem v závěru  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.