Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Hokejové mistrovství začalo. Ostravská fanzóna otevřena

Úderem páteční patnácté hodiny začala před Ostrava Arénou fungovat fanzóna, do které se vejde až pět tisíc diváků. Otevřena je nyní vždy od 14 hodin až do konce aktuálních zápasů hokejového mistrovství světa. V třízápasových dnech se její brány otevřou už v 11 hodin. V pátečním odpoledni fanzónu zaplavily především slovenské a německé barvy.

Zápas mezi Slovenskem a Německem byl beznadějně vyprodán, mnozí Slováci i Němci si dělali falešné naděje, že se ke vstupenkám ještě nějak před utkáním dostanou. „Bude to 3:1 nebo 5:2, Slovensko zvítězí,“ tipoval fanoušek Juraj z Bardějova, který si do Ostravy přivezl slovenský dres i slovenskou vlajku. „Co se mi nelíbí, je drahé pivo,“ postěžoval si.

Za půllitru plzeňského si ve fanzóně účtují 110 korun, pizza vyjde na 220, burger na rovných 300 korun. Ve fanzóně je také prodej dresů a dalších populárních hokejových předmětů. Kromě hokejových přenosů jsou zde na programu různé tuzemské, polské či slovenské hudební skupiny. Vstup je zdarma, přijít lze i bez vstupenky na hokej.

Velká část slovenských fanoušků je v Ostravě skutečně jako doma. Většinou říkají, že nocleh zde našli u známých nebo příbuzných.

Hanba Čechům!

Zápas mezi Slováky a Němci začal v 16.20 hodin a fanzóna se začala lehce vylidňovat, kdo měl vstupenky, spěchal najít své místo do haly.

Pořadatelé v jedné chvíli udělali kardinální chybu. Těm, kteří zůstali před stadionem, pustli na velkoplošných obrazovkách aktuální utkání z Prahy, kde své síly měřili Švýcaři a Norové. Při vší úctě, tyto týmy v tu chvíli v Ostravě nikoho nezajímaly.  Němečtí i slovenští fanoušci před halou nevěřícně kroutili hlavami. „Hanba Čechům! Hanba Čechům,“ začala hlasitě skandovat před Ostrava Arénou skupina hodně nespokojených Slováků. Naštěstí pořadatelé rychle omyl napravili a na obrazovkách začali vysílat ten „správný“ hokej. Skandál tak byl zažehnán.

Ještě po první třetině byl stav mezi Slováky a Němci nerozhodný 0:0. „Věřím, že vyhrajeme,“ byl plný optimismu fanoušek Juraj. „A že to vyjde i vám večer,“ dodával dobrosrdečně a odkazoval na večerní zápas české reprezentace s Finy.

Jen za 90

Jen pár kroků za arénou stojí vilka okresního mysliveckého spolku. Místní zde narychlo vybudovali zahradní restauraci s výčepem, obdobně je tomu i v dalších přilehlých ulicích, ve kterých vyrostly improvizované pivnice a bary. Na soukromých pláccích požadují nyní jejich majitelé za celodenní parkování neúprosných 500 korun. Jedna Plzeň v zahradě myslivecké vilky vyjde na 90 korun. „Jsme hned u fanzóny, nemohli jsme dráždit příliš nižší cenou,“ říká jakoby omluvně výčepní, že nasadili na ostravské poměry vysokou laťku. Výčep už před zápasem navštívili slovenští fanoušci a slíbili, že když vyhrají, určitě přijdou zpátky. „Ptal jsem se jich, co se bude dít, když prohrají. Řekli, že v tom případě budou muset přijít taky,“ smál se výčepní.

Ohodnoť článek

Foto Jan Král

Štítky Ostrava, fanzóna, mistrovství světa, hokej, zápas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejové mistrovství začalo. Ostravská fanzóna otevřena  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.