Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Ostrava bude mít v případě postupu Čechů do semifinále fan zónu v centru

V případě postupu českých hokejistů do semifinále mistrovství světa vznikne na centrálním Masarykově náměstí v Ostravě zóna pro hokejové fanoušky. Na velkoplošné obrazovce budou moci sledovat nejen semifinálový zápas, ale i boj Čechů o zlato či třetí místo. Městští zastupitelé na dnešním jednání schválili za tímto účel i výjimku z obecně závazné vyhlášky o nočním klidu, řekl primátor Jan Dohnal (Spolu).

"V případě, že postoupíme do semifinále, tak přestěhujeme fan zónu od Ostravar arény na Masarykovo náměstí, protože čtvrtfinálem vlastně končí provoz fan zóny i celého mistrovství v Ostravě. Přišlo nám to škoda. Chceme nabídnout lidem pokračování hokejové atmosféry a dopřát jim ten zážitek, že můžeme hromadně sledovat případné boje o medaile v centru města," uvedl Dohnal.

Podle něj je zatím mistrovství v Ostravě bezproblémové. "Jsem příjemně překvapený, že třeba i u zápasů, u kterých se nečekalo, že budou úplně exponované, jsou prodeje vstupenek dobré. Je vidět, že lidé o hokej zájem mají. Fan zóny jsem navštívil a atmosféra tam je dobrá. Mám trošičku ten luxus, že to mohu srovnat i s tím, jak to probíhá v Praze, protože jsem navštívil i jeden zápas tam, a myslím si, že se v Ostravě určitě nemáme za co stydět, ať už se to týká provozu fan zóny nebo samotných opatření či fungování stadionu," řekl Dohnal.

Hokejová atmosféra je podle primátora znát v celém městě. "Když se bavím s lidmi, kteří na šampionát dorazili z různých částí republiky či koutů světa, tak si to myslím všichni poměrně užívají," podotkl Dohnal. Podle něj se fanoušci chovají slušně a žádné výrazné excesy vedení města nezaznamenalo. "Samozřejmě asi nějaké drobnosti byly, ale není tady nic, co by stálo za zmínku. Dokázali jsme zvládnout i souběh zápasů s (fotbalovým) Baníkem, takže opravdu se zatím všechno daří zvládat. Nemáme hlášeny nějaké velké problémy," doplnil primátor.

Organizátoři mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě připravili pro fanoušky zóny u obou hal. V součtu pojmou až 12.000 návštěvníků. Větší prostor o rozloze 8400 metrů čtverečních s kapacitou 7000 lidí je u pražské arény, v moravskoslezské metropoli je k dispozici 7000 metrů čtverečních až pro 5000 lidí. Přestože čeští hokejisté hrají všechny své zápasy v Praze, je možné utkání sledovat na velkoplošné obrazovce i v ostravské fan zóně. Týmu trenéra Radima Rulíka mohou zájemci znovu fandit už dnes od 16:20, kdy nastoupí proti Dánům.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Český hokej

Štítky ČR, správa, zábava, hokej, svět

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrava bude mít v případě postupu Čechů do semifinále fan zónu v centru  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.