Počasí dnes31 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Autrey v basketbalové lize opět mění dres a vicemistra Ústí vyměnil za Ostravu

Americký basketbalista Lamb Autrey po zisku ligového stříbra s Ústím nad Labem bude hrát NBL za Ostravu. V české soutěži působí čtyřiatřicetiletý rozehrávač či křídelní hráč od roku 2014 a po Jindřichově Hradci, Pardubicích, Děčínu, Kolínu, Hradci Králové, Nymburku i ústeckém týmu oblékne dres Nové huti. Ostravský klub na facebooku oznámil, že podepsal smlouvu na dva roky. Ve Slunetě Autreyho nahradí bývalý reprezentant Tomáš Vyoral z Pardubic.

"Hledali jsme zkušenost a přímou náhradu za Rashada (Maddena) a myslím si, že se to podařilo na výbornou. Všichni jej dobře známe, on zná jak nás, tak českou soutěž, je to jeden z nejlepších hráčů na míči v soutěži," řekl ostravský trenér Adam Choleva.

Autrey v uplynulé sezoně odehrál základní část v průměru se 16 body, šesti doskoky a čtyřmi asistencemi, podobně na tom byl v play off, v němž Slunetu dovedl až do finále proti Nymburku. Ostrava obsadila čtvrté místo.

Novým tvůrcem hry v ústeckém dresu bude jednatřicetiletý Vyoral, podle klubového facebooku se upsal také na dvě sezony. "Jsme strašně rádi, že u nás bude, protože jsme potřebovali nahradit kvalitní hráče, kteří odešli. To Tomáš splňuje, hrál v Děčíně, v Nymburce, v Pardubicích, byl na olympiádě s nároďákem," připomněl generální manažer Tomáš Hrubý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto NBL

Štítky Sport, basketbal, muži, Ostrava, Autrey

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autrey v basketbalové lize opět mění dres a vicemistra Ústí vyměnil za Ostravu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.