Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Vyhlídkové molo na přehradě Těrlicko zahájilo první sezonu. Lidé se na něm mohou slunit a pozorovat přírodu

U pláže Oskar na Těrlické přehradě se dnes otevřelo nové plovoucí vyhlídkové molo. Turistům nabízí posezení na lavičkách, prostor pro slunění i pozorování okolní přírody a také pohodlný vstup do vody. Náklady na pořízení mola, kterých v regionu funguje už několik, jsou zhruba tři miliony korun.

Moravskoslezský kraj na vznik mola v Těrlicku přispěl částkou 2,5 milionu korun, uvedla mluvčí kraje Nikola Birklenová.

„Moravskoslezský kraj spolufinancoval kromě plovoucího mola také vznik nového dětského hřiště na pláži naproti centra obce, kde prošel revitalizací areál vodních lyží. V okolí přehrady je pro výletníky taky naučná stezka Těrlické mokřady a cyklotrasa,“ řekla náměstkyně hejtmana Šárka Šimoňáková (ANO).

Na konci srpna se bude na Těrlické přehradě konat Mistrovství České republiky v jachtingu. Právě z nového plovoucího mola by na závody mohl být dobrý výhled. Řadu příležitostí novinka přinese i drobným podnikatelům, kteří zde zejména v letních měsících mohou například prodávat občerstvení.

Plovoucí mola se na hladinách vodních ploch postupně objevují od minulého roku. Jde o dřevoplastové konstrukce, které byly vybudované podle architektonické studie Jiřího Halfara.

„Během letošního léta se v našem kraji objevila také mola na přehradě Hrabina v Českém Těšíně a v Nové Pláni na Slezské Hartě. V minulém roce kraj spolufinancoval mola na Karvinském moři, Větřkovické přehradě v Kopřivnici a v Leskovci nad Moravicí na nádrži Slezská Harta. Na vyhlídkové molo se ještě letos můžeme těšit i na Žermanické přehradě,“ doplnila Šimoňáková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Moravskoslezského kraje

Štítky Karvinsko, přehrada, Těrlicko, Moravskoslezský kraj, příroda, léto, odpočinek, voda, koupání, molo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhlídkové molo na přehradě Těrlicko zahájilo první sezonu. Lidé se na něm mohou slunit a pozorovat přírodu  |  Karvinsko  |  Z kraje  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.