Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Při sobotní nehodě u Petřvaldu na Karvinsku se vážně zranili dva lidé. Motorkáře srazilo osobní auto

Dva motorkáři se v sobotu večer vážně zranili při střetu s osobním autem v Petřvaldu na Karvinsku. Třicetiletého muže v ohrožení života vrtulník přepravil do Fakultní nemocnice Ostrava. Sedmnáctiletý mladík skončil v Městské nemocnici Ostrava.

Nehoda se stala okolo 22:30. Dvacetiletý řidič jel autem Petřvaldskou ulicí a z dosud neznámé příčiny se srazil s protijedoucím motocyklem.

„Motorkář i jeho spolujezdec utrpěli těžká zranění a byli transportováni do zdravotnických zařízení, jeden z toho v ohrožení života. Dechová zkouška i orientační test na přítomnost návykových látek byly u řidiče vozidla s negativním výsledkem," uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Kromě pozemních záchranářů na místo vyrazil také vrtulník. Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že třicetiletý motocyklista byl po nehodě v bezvědomí a v přímém ohrožení života.

„Utrpěl poranění hlavy, mozku a končetin. Týmy zajistily jeho dýchací cesty, dva žilní vstupy a zahájily podávání léků, stejně jako plné krve. Převedly pacienta na umělou plicní ventilaci a zafixovaly zraněné končetiny," řekl mluvčí Humpl. Vrtulník poté třicátníka přepravil do fakultní nemocnice.

Sedmnáctiletý mladík měl poraněnou hlavu, ruce a nohy. „Po naložení krčního límce, uložení do podtlakové matrace, nitrožilním podání léků a infuzních roztoků, byl pozemní cestou transportován na urgentní příjem Městské nemocnice Ostrava," řekl Humpl.

Policisté žádají případné svědky či řidiče, kteří místem projížděli těsně před nehodou nebo v době nehody, aby je kontaktovali na tísňové lince 158.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením PČR

Štítky Karvinsko, nehoda, Petřvald, automobil, motorka, zranění, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při sobotní nehodě u Petřvaldu na Karvinsku se vážně zranili dva lidé. Motorkáře srazilo osobní auto  |  Karvinsko  |  Z kraje  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.