Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Krnovská teplárna by po záplavách měla být funkční do konce týdne

Společnost Veolia Energie pracuje na tom, aby Teplárna Krnov byla po povodni znovu funkční do konce týdne. Provizorní dodávky tepla a teplé vody má nyní ze záložního zdroje 60 procent krnovských domácností. Veolia Energie to sdělila v tiskové zprávě.

Krnov patří v Moravskoslezském kraji k místům nejvíce zasaženým povodní. Veolia musela Teplárnu Krnov odstavit z provozu kvůli rozvodněné řece Opavě 14. září.

„Náš plán, který jsme i veřejně komunikovali, byl do neděle 29. září obnovit dodávky polovině Krnova, a to se podařilo. Aktuálně zásobujeme ze záložního zdroje 60 procent města. Postupujeme nejrychleji, jak je to možné, ale situace je složitá," uvedl ředitel regionu Morava společnosti Veolia Energie Kamil Vrbka.

Voda v krnovské teplárně během povodní místy vystoupala až ke dvěma metrům. „Nejvíc nás brzdí zatopené výměníkové stanice. Povodeň nám jich bohužel zanechala funkčních jen 25, tedy pouhých 15 procent! Ale děláme pokroky. K dnešnímu dni máme v provozu 50 procent stanic a každý den i noc přibývají další," uvedl ředitel. Veolia se podle něj přednostně zaměřuje na spuštění stanic, které distribuují teplo a teplou vodu do částí města s nejvyšší koncentrací obyvatel, tedy na sídliště.

„Nadále fungujeme ve dvanáctihodinových směnách a své aktivity koordinujeme se samosprávou a starostou Krnova. Vše směřujeme ke znovuobnovení provozu v Teplárně Krnov, ale jak bylo zmíněno, to samo o sobě není všespásné. Zásadní je obnovení funkčnosti poničené výměníkové sítě. Děláme maximum, abychom v co nejkratším čase zprovoznili co nejvíc výměníkových stanic," uvedl Vrbka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Veolia Energie

Štítky Moravskoslezský kraj, Krnov, teplo, záplavy, Veolia Energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krnovská teplárna by po záplavách měla být funkční do konce týdne  |  Karvinsko  |  Z kraje  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.