Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Ostravská ulice Frýdecká dostane zbrusu nový kabátek. Do podzimu přibude přechod i nová zastávka

Stavební práce ve Frýdecké ulici přinesou zlepšení dopravní situace i řadu dočasných omezení. Začnou na přelomu srpna a září a potrvají do konce listopadu. Jejich výsledkem bude nová autobusová zastávka, bezpečný přechod pro chodce, lepší přístup k místní prodejně, výměna mobiliáře nebo nové veřejného osvětlení. V průběhu stavby řidiče čekají nutná dopravní omezení. 

Zlepšení současné situace na Frýdecké

Hlavním cílem celé stavby je zbudování autobusové zastávky ve směru na Vratimov, přechodu pro chodce přes Frýdeckou ulici a místa pro přecházení přes vjezd do areálu přilehlé prodejny JIP.

Projekt počítá rovněž s přístupovými chodníky, komfortními přístřešky pro cestující a nástupišti, vyhovujícími současným standardům. Celá oblast pak bude osazena moderním veřejným osvětlením. Zhotovitelem stavby je společnost Ostravské komunikace a. s..

„Do komunikace ve Frýdecké ulici, stejně jako do komunikace vedoucí k prodejně JIP, bude v místě přechodu pro chodce a místa pro přecházení vložen ostrůvek. Zcela nově pak budou provedeny chodníky u autobusové zastávky ve směru na Vratimov," upřesňuje náměstek primátora Břetislav Riger (hnutí Ostravak).

Dočasná dopravní omezení

Doprava bude ve zmíněném úseku od začátku září omezena. Provoz na ulici Frýdecké usměrní přechodné dopravní značení. Řidiči by se také měli připravit na snížení povolené rychlosti při průjezdu staveništěm. Stavební ruch si vynutí i dočasné zrušení zastávky autobusových linek číslo 81 a 21 směrem na Vratimov. 

„Chápu, že nikdo nemá z omezení radost, nicméně dokončení stavby skutečně vyváží veškeré nepohodlí s ní spojené. Bezpečnost silničního provozu v dané lokalitě se znatelně zvýší, zlepší se podmínky chodců i pasažérů MHD a významným plusem bude v neposlední řadě dobrá orientace za zhoršené viditelnosti," prosí Rieger o trpělivost.

Všechna zlepšení přijdou přibližně na 6,73 milionu korun bez DPH, práce by měly trvat asi 18 týdnů.



 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Ostrava, Frýdecká, ulice, Vratimov, podzim, autobusová zastávka, přechod pro chodce, chodník, osvětlení, JIP, doprava, omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostravská ulice Frýdecká dostane zbrusu nový kabátek. Do podzimu přibude přechod i nová zastávka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.