Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Obec Trojanovice na Novojičínsku začala stavět cyklostezky Solárka a Pindula

Obec Trojanovice na Novojičínsku začala stavět cyklostezky Solárka a Pindula, které propojí Moravskoslezský a Zlínský kraj. Cyklostezky budou dlouhé dohromady přes čtyři kilometry. Stavba bude stát více než 105 milionů korun a obec ji uskuteční díky dotacím od Moravskoslezského kraje a z Integrovaného regionálního operačního programu. Novinářům to dnes sdělila mluvčí moravskoslezského krajského úřadu Miroslava Chlebounová.

"Projekt cyklostezek jsme připravovali více než osm let, náročné bylo získání hlavně souhlasů vlastníků pozemků. Stavět bychom ale nemohli bez spolupráce i se všemi zapojenými organizacemi jako Lesy ČR, Biskupstvím ostravsko-opavským, CHKO Beskydy či Ředitelstvím silnic a dálnic a Správou silnic Moravskoslezského kraje," uvedl trojanovický starosta Jiří Novotný (Naše Beskydy - SNK).

Cyklostezky mají být hotovy za rok. Odkloní cyklisty ze silnic, včetně velmi frekventované silnice I/58 spojující Frenštát pod Radhoštěm a Rožnov pod Radhoštěm. Cyklostezka s asfaltovým povrchem bude začínat v centru obce Trojanovice u kruhového objezdu, povede podél místní komunikace až k hrázi vodní nádrže Lubina a pak svahem až na sedlo Pindula. Díky cyklostezce bude zpřístupněna nádrž Lubina, která dříve sloužila jako zásobárna na pitnou vodu pro blízký Důl Frenštát, jejž nyní státní podnik Diamo likviduje.

Cyklostezky postaví společnost Strojírny a stavby Třinec, která vybuduje také opěrné zdi podél silnice nebo mostní lávky přes potoky. "Zásadní úpravu dostane i prostranství v sedle Pindula, kde kromě nové autobusové zastávky přibydou i stojany na kola. Pokud půjde vše podle plánu, nová cyklostezka bude otevřena již příští rok v létě," uvedla Chlebounová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Moravskoslezského kraje

Štítky ČR, správa, kondice, stavby, cykloturistika, Moravskoslezský, Zlínský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obec Trojanovice na Novojičínsku začala stavět cyklostezky Solárka a Pindula  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.