Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Opavané se znovu dostanou vlakem do Ostravy. Pražské Pendolino se na trať vrátí koncem října

První vlaky na povodní poškozenou železniční trať mezi Ostravou a Opavou vyjely v pondělí ráno, řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Správa železnic podle něj opravu trati dokončila v neděli.

„První vlaky vyjely na trať po 04:00. Vlaky Pendolino, které z Opavy jezdí do Prahy a zpět budou znovu jezdit až od 24. října," uvedl. Trať mezi Ostravou-Svinovem a opavským východním nádražím běžně projede téměř sto vlaků každý den. Od pondělí se na ni vrátily i elektrické soupravy, železničáři opravili také trolejové vedení.

Záplavy v polovině září způsobily na železničních tratích zejména v Olomouckém a Moravskoslezském kraji celkové škody za víc než miliardu korun, uvedl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Od konce září je v provozu trať mezi ostravským hlavním nádražím a Chalupkami, která je významná hlavně pro nákladní dopravu. Od soboty jezdí vaky z Bohumína do Chalupek. Vlaky už jezdí i v navazujícím úseku z Bohumína do Dětmarovic a dále na Slovensko a do Polska.

Obnova provozu v severní části Olomouckého kraje je obtížnější než v Moravskoslezském kraji, uvedla SŽ. Od středečního odpoledne mohou opět jezdit vlaky mezi Bludovem a Rudou nad Moravou na Šumpersku. V navazujícím úseku z Rudy do Hanušovic se počítá s návratem vlaků až ve druhé polovině prosince.

Ohodnoť článek

Štítky Moravskoslezský kraj, záplavy, železnice, Opava, Ostrava, doprava, vlak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opavané se znovu dostanou vlakem do Ostravy. Pražské Pendolino se na trať vrátí koncem října  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.