Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Při noční akci v Ostravě vykázal dopravce z tramvají přes 12 procent cestujících

Asistenti přepravy během bezpečnostní akce v noci na dnešek vykázali v Ostravě z tramvají více než 12 procent cestujících, tedy zhruba každého osmého. Nejčastějším důvodem byla jízda bez platné jízdenky, v několika případech šlo o obtěžující jednání pod vlivem alkoholu. Asistenti přepravy spolu se strážníky zkontrolovali 903 cestujících v 35 spojích, z tramvají vykázali 111 pasažérů. Novinářům to dnes sdělila mluvčí Dopravního podniku Ostrava (DPO) Tereza Šnoblová.

V ostravské městské hromadné dopravě šlo o letošní čtvrtou noční mimořádnou akci zaměřenou na posílení bezpečí cestujících. Při předchozí akci v březnu vyloučili asistenti z tramvají 13 procent cestujících.

Tentokrát se noční akce uskutečnila v tramvajových linkách v Zábřehu a Výškovicích a v centru města v úsecích mezi hlavním nádražím a zastávkami Krajský úřad a Don Bosco. "Asistenti přepravy jsou dlouhodobě dle našich průzkumů cestujícími oceňováni, a proto v akcích i nadále pokračujeme," uvedl předseda představenstva a generální ředitel DPO Daniel Morys.

Náměstek ostravského primátora Břetislav Riger (Ostravak) uvedl, že nejen takové akce přispívají k pocitu bezpečí v MHD. "Díky nedávno dokončené instalaci kamerových systémů do zbývajících vozidel DPO je jízda ostravskou MHD ještě bezpečnější. Právě bezpečnost Ostravanů je naší prioritou," uvedl Riger.

Asistenti přepravy působí v DPO sedmým rokem. "Zvyšují kvalitu přepravy cestujících, zejména přispívají k bezpečí a pořádku ve vozidlech, informují, pomáhají cestujícím, a to třeba i s nákupem jízdného, nepokutují," uvedla mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dopravní podnik Ostrava

Štítky ČR, MHD, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při noční akci v Ostravě vykázal dopravce z tramvají přes 12 procent cestujících  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.