Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Hlučín čekají v létě opravy průtahu. Motoristé se musí připravit na komplikace v dopravě

Na dopravní komplikace se letos v létě musí připravit obyvatelé Hlučína a okolí na Opavsku. Stavbaři totiž připravují kompletní opravu průtahu městem. Práce začnou na počátku července a potrvají dva měsíce, uskuteční je Ředitelství silnic a dálnic.

"Počátkem července bude zahájena kompletní rekonstrukce silnice I/56, což je průtah Hlučínem. Bude to nepříjemné, ale oprava už byla nutná. Chtěl bych požádat všechny občany o trpělivost, shovívavost. Situace bude komplikovaná především v závěru července, kdy se bude konat Štěrkovna Open Music," uvedl místostarosta Hlučína Václav Škvain (ANO).

Stavební společnost podle něj přislíbila maximální součinnost. "Na bezpečnost a plynulost provozu bude rovněž dohlížet městská policie. Přesto lze očekávat významné komplikace v provozu," řekl Škvain.

Práce podle předběžného harmonogramu začnou pravděpodobně 4. července uzavřením vždy jednoho jízdního pruhu na Markvartovické ulici, což je úsek silnice I/56 od křižovatky se silnicí III/46611, silnice na Cihelnu, po sjezd k areálu skládky společnosti SOMA Markvartovice.

"Provoz bude řízen semafory. Tato etapa by měla skončit začátkem července. V době prodlouženého víkendu, kdy jsou v kalendáři dva státní svátky, stavbaři opraví křižovatku u autobusového nádraží. V tomto období bude kompletně uzavřena a doprava bude o to složitější," upozornil místostarosta.

V obchodním domě Breda stavbaři při rekonstrukci objevili přibližně sto let staré schodiště

Při rekonstrukci bývalého obchodního domu Breda v Opavě stavbaři objevili přibližně sto let staré schodiště. Patřilo k budově bývalého obchodního domu, který v roce 1927 nechal přestavět architekt a krnovský rodák Leopold Bauer. V době otevření v...

Zbývající část průtahu budou stavbaři opravovat ve třech etapách až do konce srpna, včetně obnovy vodorovného dopravního značení. Omezení se dotknou i autobusové dopravy, o náhradním vedení linek se prozatím jedná.

"Bohužel v této chvíli nemůžeme vyloučit drobné změny v harmonogramu. Probíhají jednání s městem Ostrava, dopravním podnikem a ostatními dopravci zajišťujícími autobusovou dopravu," dodal Škvain.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky Hlučín, oprava, průtah, komplikace, doprava, silnice, léto, okres Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlučín čekají v létě opravy průtahu. Motoristé se musí připravit na komplikace v dopravě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.