Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Počet obětí nehod v Moravskoslezském kraji v pololetí mírně stoupl

Od začátku roku mají nehody v Moravskoslezském kraji 16 obětí, o jednu víc než za prvních šest měsíců loni. V červnu letos zemřeli tři lidé. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

Dopravní nehodu nepřežil počátkem června ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku šedesátiletý motorkář. Podle policie vyjel ze silnice a narazil do skály. Zemřel po převozu do nemocnice. Devadesátiletý muž na elektrokoloběžce zemřel v polovině měsíce v Ostravě po srážce s tramvají. Senior při odbočování vlevo souběžně jedoucí tramvaj zřejmě přehlédl.

Celkem se během června stalo 1071 nehod, což je o 184 více než loni. Při nehodách bylo 11 lidí těžce zraněno, 189 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 61,83 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nesprávné předjíždění. Nejvíce nehod se stalo čtvrtek 13.června, celkem 204.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS MSK

Štítky ČR, nehoda, automobilová, červen, pololetí, 2024, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet obětí nehod v Moravskoslezském kraji v pololetí mírně stoupl  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.