Počasí dnes21 °C, zítra14 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Kam o víkendu v Moravskoslezském kraji? Na hudební festival mezi paneláky nebo na pivní slavnosti

Léto je v plném proudu a o kulturní akce není nouze. Kam se o víkendu podívat a co rozhodně nevynechat? Redakce Ostravské drbny přichází s pěti tipy, jak si kulturně obohatit víkend v Moravskoslezské kraji.

Dubina Fest

První ročník festivalu mezi paneláky na Ostravském sídlišti Dubina proběhne od pátku do neděle. Lidé se mohou těšit na spoustu hudby a jídla. Program je přizpůsoben všem věkovým skupinám a jsou připraveny tři stage. Vystoupí například ABBA revival nebo DJ Marvin a DJ Sunny. Celý festival je sponzorovaný městským obvodem Ostrava-Jih, takže vstupné se neplatí s výjimkou večerního Clubu Áčko, kde se vybírá stokoruna. 

Hukvaldský hukot

Na hradě Hukvaldy proběhne v sobotu již 5. ročník hudebního festivalu. Na programu je dobová, lidová a orientální hudba. Vystoupí zde například dobová kapela Subulcus nebo Brukulele band Brušperk. Lidé se taky mohou zúčastnit workshopu hraní na ukulele.

Pivní slavnosti v Bohumíně

V sobotu v Bohumíně mohou návštěvníci od dvou hodin ochutnávat různá piva. Kromě chmelových nápojů se mohou těšit i na živou muziku, letos mohou na podiu očekávat například Harlej, Lady Kate nebo Grog a Doga. Pro děti budou připraveny různé workshopy nebo malování na obličej.

Trhy, co se hledají

V sobotu se od devíti hodin mohou lidé zastavit v Ostravě na Havlíčkově nábřeží v pěší zóně Malá Kodaň. Na místě budou probíhat trhy, kde mohou návštěvníci najít spoustu šikovných lidí, kteří představí to nejlepší z gastronomie a lokálního designu.

Kinematograf bratří Čadíků

Do Krásného Pole zavítá o víkendu jeden z projekčních vozů projektu Kinematograf bratří Čadíků. Jedná se o charitativní projekt fungující již dvaatřicet let. Promítají se především české filmy, a to pod širým nebem většinou na náměstí nebo na loukách. Vstupné je dobrovolné a výtěžek je posílán různým nadacím. 


 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením: kudyznudy.cz, Dubina Fest, Trhy, co se hledají, Kinematograf bratří Čadíků

Štítky Moravskoslezský kraj, tipy na víkend, kultura, rekreace, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu v Moravskoslezském kraji? Na hudební festival mezi paneláky nebo na pivní slavnosti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.