Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Kam o víkendu v Moravskoslezském kraji? Na koncert Bryana Adamse nebo za dobrým jídlem na Ostravici

Nadcházející víkend bude ještě tropický, v novém týdnu se výrazně ochladí. Redakce Ostravské Drbny proto přináší várku tipů, jak si poslední zbytky léta co nejvíce vychutnat.

Pátek 6. září 2024

Novojičínské slavnosti

Lidé z Nového Jičína si v rámci oslav připomenou významné osobnosti, které se proslavily za hranicemi republiky. Na programu jsou tvůrčí dílny, jarmark, výstavy, divadelní, taneční i pěvecká vystoupení. Tradiční součástí akce je také kostýmovaný průvod, který letos bude mít delší trasu. Pozornost přilákají také alegorické vozy.

FOTO: se svolením Nového Jičína

Fenomén Hollar a Pioneers v Galerii Gong

Oblíbená ostravská galerie v uplynulém týdnu otevřela dvě nové výstavy. Expozice jsou věnované umělcům, kteří se podíleli na vývoji op-artu a kinetismu, a výtvarníkům ze Sdružení českých umělců grafiků Hollar.

V rámci výstavy Pioneers si umělečtí nadšenci prohlédnou díla od světově proslullých umělců jako jsou François Morellet, Bridget Rileyová, Jesús Rafael Soto, Julio Le Parc, Günter Fruhtrunk nebo Milan Dobeš. Fenomén Hollar naopkak představí vorbu českých velikánů. K nahlédnutí jsou mimojiné díla Františka Kupky nebo Josefa Šímy. 

FOTO: se svolením Galerie Gong
Sobota 7. září 2024

Havířovské slavnosti

Jedním z hlavních lákadel letošního ročníku tradičních oslav je bezpochyby kanadský zpěvák a kytarista Bryan Adams, který nahradil kapelu Scorpions. Headlinera doplní německá kapela Avantasia, Ewa Farna, Dymytry a Traktor. V rámci dvoudenního hudebního festivalu proběhne také řada charitativních sbírek, jejich výtěžek zamíří k rodinám dětí s autismem nebo k malým akvabelám. 

FOTO: se svolením Flickr.com

Jízda historické konvoje centrem Ostravy

Oslavy 130 let od doby, kdy byl v Ostravě zahájen provoz veřejné hromadné dopravy, vrcholí. V roce 2024 je to již 130 let od doby, kdy byl v Ostravě zahájen provoz veřejné hromadné dopravy. První vybudovaná trasa normálněrozchodné parní dráhy vedla z Přívozu přes Moravskou Ostravu do Vítkovic a provoz na ní byl zahájen 18. srpna 1894, v den narozenin císaře Františka Josefa I.

Oslavy významného výročí vyvrcholí již tuto sobotu, kdy srdcem města projede konvoj složená z historických a moderních vozidel z flotily ostravského dopravního podniku.

FOTO: se svolením DPO

Pojez Fest na Ostravici

Milovníci dobrého jídla a pití mohou zamířit na oblíbený gastrofestival. Ten se tentokrát usídlil v areálu bývalé pily v Ostravici. Organizátoři pro návštěvníky připravili celodenní program s kulinářskými show i koncertem Jaroslava Uhlíře nebo skupiny Slza. Vstup na festival je zdarma.

FOTO: se svolením Pojez Festu
Neděle 8. září 2024

STADA EXPO

Během víkendu a pondělí mohou lidé navštívit také unikátní multimediální výstavu v Třinci. Expozice přináší technologiemi nabitou cestu do historie i budoucnosti péče o zdraví, udržitelnosti a farmaceutických inovací.

Návštěvníci budou moci prozkoumat holografický model lidského těla, vyzkouší si virtuální realitu a nasbírají řadu nových poznatků a tipů na péči o vlastní zdraví.

FOTO: se svolením STADA EXPO

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením: Nového Jičína, Galerie Gong, Flickr.com, Pojez Festu, STADA EXPO, DPO

Štítky Moravskoslezský kraj, tipy na víkend, kultura, rekreace, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu v Moravskoslezském kraji? Na koncert Bryana Adamse nebo za dobrým jídlem na Ostravici  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.