Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Slezskoostravský hrad čeká pálení čarodějnic. Na přání návštěvníků

Sobota 27. dubna je na Slezskoostravském hradě vyhrazena čarodějnicím, čarodějům, kouzelníkům a kouzelnicím. Po několika letech se na hrad vrací oblíbená akce nazvaná Čarodějnice na hradě.

„Návštěvníci se budou bavit doprovodným programem, proběhne rej masek i zapálení vatry,“ informuje za pořádající společnost Černá louka Veronika Břicháčková. Akce začíná na hradě již ve 14.30 hodin, skončí v 21 hodin.

„Hned na začátku se hlavně děti mohou zapojit do čarodějnické školy. Složí zkoušku z vaření lektvarů, létání na koštěti, poznávání bylin a vyrobí si svou čarodějnickou hůlku. Za úspěšné absolvování těchto zkoušek získají malou odměnu,“ popisuje Veronika Břicháčková začátek akce.

Program pokračuje v 16 hodin diskotékou Baby Jagy a výběrem miss čarodějnice a mistra čaroděje.  Na pódiu vystoupí mladá novojičínská kapela Ballistic, ve večerních hodinách má návštěvníky zahřát fireshow skupiny Magnis, po kterém bude symbolicky zapálena vatra.

V průběhu odpoledne bude možné opékat špekáčky, pro děti jsou připraveny tvůrčí dílny a ve velkém hradním sále se mohou vyřádit na diskotéce. Chybět nebude ani žonglérský workshop.

Akci Čarodějnice na hradě si tak trochu vynutili samotní návštěvníci hradu. Ta se totiž z různých důvodů několik let po sobě nekonala. „Návštěvníci hradu se nás často ptali, zda pálení čarodějnic zase uspořádáme. A tak jsme letos koncept s čarodějnicemi trochu oprášili a věříme, že se sobotní program bude líbit,“ říká manažerka akce Denisa Ježková.

Ohodnoť článek

Foto Černá louka, Jan Král

Štítky čarodějnice, Slezskoostravský hrad, hrad, maska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slezskoostravský hrad čeká pálení čarodějnic. Na přání návštěvníků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.